Βίντεο: Ο τελευταίος επιζών φυλής του Αμαζονίου που σφαγιάστηκε από αγρότες

Ζει ολομόναχος από το 1995

Ένα βίντεο με τον τελευταίο επιζώντα φυλής του Αμαζονίου που σφαγιάστηκε από αγρότες και χωροφύλακες το 1995 έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. 

Το βίντεο αυτό τράβηξαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη βραζιλιάνικη πολιτεία Rondonia και δείχνει τον άντρα, ημίγυμνο να προσπαθεί να κόψει ένα δέντρο. 

Ο άνδρας ζει ολομόναχος από το 1995, οπότε αγρότες σκότωσαν τα εναπομείναντα πέντε μέλη της φυλής του. Τα υπόλοιπα τα είχαν σκοτώσει ή απελάσει τις δεκαετίες ’70 και ’80, εκείνος όμως κατάφερε να επιβιώσει. 

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε από ερευνητές στη ζούγκλα του Αμαζονίου το 1996, ενώ κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1998. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι τα τελευταία 22 χρόνια περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του κυνηγώντας αγριόχοιρους, πουλιά και πιθήκους με τόξο και παγίδες, και καλλιεργώντας το μποστάνι του.

Η υπηρεσία Funai  που είναι υπεύθυνη για τα θέματα που αφορούν τους αυτόχθονες πληθυσμούς, έχει μια αυστηρή πολιτική και αφήνει τις απομονωμένες ομάδες μόνες στην περιοχή, παρακολουθώντας όμως τακτικά τη ζωή τους. 

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του άνδρα. Η Funai εργάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών και απομονωμένων ομάδων, και υποστηρίζει ότι υπάρχουν 113 φυλές στον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top