Δύο νεκροί στους πανηγυρισμούς για τη νίκη της Γαλλίας στο Μουντιάλ

Δακρυγόνα και ξύλο στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, κατά τους πανηγυρισμούς για τη νίκη της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο "θρόνο" του Μουντιάλ η Γαλλία με 4-2 έναντι της Κροατίας

«Πάρτι» στους δρόμους του Παρισιού για την κατάκτηση του Μουντιάλ!

Επεισόδια στο Παρίσι

Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν ένα εκατομμύριο κόσμου βγήκε στους δρόμους του Παρισιού το βράδυ της Κυριακής για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του δεύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. 

Ανεμίζοντας γαλλικές σημαίες και τραγουδώντας τη «Μασσαλιώτιδα», οι Γάλλοι ξεχύθηκαν για να γλεντήσουν τη μεγάλη νίκη, όμως δεν έλειψαν εκείνοι που αμαύρωσαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Δακρυγόνα και κανόνα νερού στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων

Άτομα που κατάφεραν να διεισδύσουν μέσα στο πλήθος έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, με ισχυρή αστυνομική δύναμη να καταφτάνει για να τους απωθήσει. 

Αυτό όμως εξόργισε ακόμα περισσότερο τους περίπου 30 νεαρούς, οι οποίοι φορώντας μάσκες άρχισαν να πετούν μπουκάλια, καρέκλες και πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ χρησιμοποίησαν και κανόνια νερού για να απωθήσουν τους ταραξίες. 

Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τον τελικό του Μουντιάλ

Άνθρωποι που είχαν πάει με τα παιδιά τους για να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής τους ομάδας πηδούσαν σε περίπτερα και στάσεις λεωφορείων για να γλιτώσουν από τα δακρυγόνα. 

Στην πόλη Annecy, ένας 50χρονος άνδρας έσπασε το λαιμό, πηδώντας μέσα σε ένα κανάλι μετά τον θρίαμβο της Γαλλίας επί της Κροατίας.

Στη διπλανή μάλιστα πόλη Saint Felix, ένας ακόμα άνδρας, γύρω στα 30, έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα δέντρο, καθώς πανηγύριζε τη νίκη της Γαλλίας και σκοτώθηκε ακαριαία. 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στη Λυόν, όπου χιλιάδες κόσμου προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ λεηλάτησαν καταστήματα με ρούχα. 

Τα συντριβάνια και τα μνημεία στο Μπορντό και τη Μασσαλία, αλλά και στη Λυόν γέμισαν με κόσμο που πετούσε καπνογόνα και μπουκάλια, ενώ στην πόλη Aubenas τρεις πεζοί που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Γαλλίας και της Κροατίας ξέσπασαν στην πόλη Ajaccio, ενώ στην πόλη Frouard δύο παιδιά, τριών και έξι ετών τραυματίστηκαν σοβαρά από μοτοσικλέτα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top