Ερντογάν όπως «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»: Το νέο σποτ του Σουλτάνου

Υπερπαραγωγή η προεκλογική του διαφήμιση

Την τηλεοπτική σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» θύμισε σε πολλούς το νέο προεκλογικό σποτάκι του Ταγίπ Ερντογάν, με τον μυθικό σμαραγδένιο φοίνικα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται η ιστορία της Τουρκίας από τη μάχη του Ματζικέρτ, τον Μωάμεθ τον Πορθητή, τον Κεμάλ και φυσικά την δική του εποχή κυριαρχίας.

Σε όλο το σποτάκι ακούγεται η φωνή του… Σουλτάνου να αφηγείται την ιστορία του τουρκικού Έθνους, ενώ η μουσική που παίζει είναι επιβλητική.

«Έι Τουρκία. Είσαι στην αρχή του δρόμου του ατελείωτου. Εσύ ο Άλπ Ασλάν που άνοιξε τους δρόμους της Ανατολίας, είσαι ο Μελίκ Σαχ που ανύψωσε τους προγόνους σου. Το όνειρο που βλέπεις είναι για καλό. Είσαι το πλατάνι που τρύπησε το στήθος του Οσμάν. Έι Τουρκία να ξέρεις το παρελθόν σου θα γίνει φως για το μέλλον. Όπως είπε ο Πορθητής, εκεί που φτάνει η θέλησή σου, να μην μπορούν να φτάνουν τα όνειρά σου. Όταν υψώνεις το ξίφος σου, η Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί το στρατό σου… Εσύ δεν είσαι αυτή που άλωσες εδάφη, αλλά άλωσες καρδιές. Τώρα δώσε το χέρι σου να ξεκινήσει η πιο δυνατή περίοδος. Για να ανανεωθούμε, να τρέξουμε γρήγορα, να ανυψωθούμε. Για σταθερότητα και μέλλον. Να αφήσουμε πίσω τους καυγάδες, τη μοιρολατρεία, για ενότητα και ευημερία. Η εποχή της Τουρκίας, η ώρα της Τουρκίας», ακούγεται να λέει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στο βίντεο προβάλλονται επίσης εικόνες από το υπό κατασκευή νέο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ στο τέλος, ο Ερντογάν υψώνει το δάκτυλο με τον σμαραγδένιο φοίνικα στο πλάι του και δείχνει προς το μέλλον που οδηγεί στην κυριαρχία του κόμματός του.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top