Γουατεμάλα: Στους 109 οι νεκροί - 200 αγνοούνται

Συγγενείς σε απόγνωση πηγαίνουν στον τόπο της καταστροφής αναζητώντας τους οικείους τους

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των ανθρώπων που αγνοούνται μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο στη Γουατεμάλα ανεστάλησαν ξανά την Πέμπτη για λόγους ασφαλείας, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων φτασε τους 109 νεκρούς.  Σχεδόν 200 άνθρωποι παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι.

Μπροστά στις σφοδρές επικρίσεις για την τραγωδία και τον τραγικό αυτό απολογισμό, η εισαγγελία της Γουατεμάλας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, αμέλεια από πλευράς των σωμάτων ασφαλείας διότι δεν δόθηκε έγκαιρα εντολή επείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες σωστικά συνεργεία, αστυνομικοί και στρατιωτικοί αναζητούν στα συντρίμμια, στην ηφαιστειακή τέφρα και στα βράχια πτώματα θυμάτων στο Σαν Μιγκέλ Λος Λότες και τα άλλα χωριά που σάρωσαν ποτάμια λάβας την Κυριακή μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, σε υψόμετρο 3.763 μέτρων, 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας.

Σημειώνεται ότι μόλις 28 από τα θύματα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα. Σύμφωνα με την CONRED, ακόμα 58 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 12.277 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Εντωμεταξύ, η διακοπή των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης εξώθησε συγγενείς των οικογενειών ορισμένων θυμάτων που έχουν καταληφθεί από απόγνωση να πάνε στον τόπο της καταστροφής, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η αστυνομία, για να προσπαθήσουν να βρουν εκείνοι τους οικείους τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top