Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή πολεμικά πλοία και κομάντος στο Αιγαίο

Η ελληνική πλευρά απορεί με την είδηση - Γίνονται περιπολίες στο Αιγαίο ούτως ή άλλως 24 ώρες το 24ωρο

Πρώτη δημοσίευση 14:12

Εντολή στους Τούρκους κομάντος να είναι σε ετοιμότητα στο Αιγαίο έδωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, ώστε να εμποδιστεί πιθανή προβοκατόρικη ενέργεια της Ελλάδας, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι στο ίδιο πλαίσιο μια φρεγάτα και μία τορμπιλάκατος κάνουν περιοδείες στο Αιγαίο 24 ώρες το 24ωρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δραστηριότητες έρευνας και επιτήρησης στη θάλασσα του Αιγαίου η οποία αποκαλείται «μπλε πατρίδα» στο πλαίσιο των εργασιών στη θάλασσα συνεχίζονται αδιάκοπα. Στο Αιγαίο γίνεται επίσης έλεγχος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Tο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θέτει σε επιφυλακή μία φρεγάτα, 2 πυραυλάκατους, άνδρες υποθαλάσσιων καταστροφών 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα λόγω της προσπάθειας της Ελλάδας να αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο».

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Απορούν οι Έλληνες επιτελείς με την είδηση - "Είναι για σωτερική κατανάλωση στην Τουρκίας"

Απορία εκφράζουν οι Έλληνες επιτελείς για την είδηση καθώς είναι πασίγνωστο ότι οι περιπολίες σε όλο το Αιγαίο από το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, όπως φυσικά και της Ελλάδας, γίνεται έτσι κι αλλιώς 24 ώρες το 24ωρο με πολλά πολεμικά πλοία και όχι φυσικά μόνο με μια φρεγάτα και δύο πυραυλακάτους.

 Άρα το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάτι που γίνεται για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία. Οι ίδιες πηγές θυμίζουν φυσικά τις εκλογές αλλά και τη «σφαλιάρα» των αμερικανών με τους S-400 και τα F-35.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας σχετίζεται άμεσα και με τις πρόσφατες δηλώσεις, τόσο του ΥΕΘΑ για την ΑΟΖ, όσο και με τις δηλώσεις του ΠτΔ για την Natura 2000.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top