Σκάνδαλο για παιδική πορνογραφία στη Disney και τη Legο

Ανάμεσα στο υλικό που κατασχέθηκε είναι εικόνες «μωρών που βιάζονται από ενήλικους άνδρες»

Σκάνδαλο για παιδική πορνογραφία

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα για σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας. Η αστυνομία της της κομητείας Πολκ στη Φλόριντα προχώρησε σε 11 συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες εμπλέκονται υπάλληλος της Disney, της Lego, ένας εθελοντής στους προσκόπους, ένας 84χρονος, ένας συνταξιούχος δάσκαλος και ένας 16χρονος.

Οι 11 άνδρες παραδέχτηκαν πως κατείχαν και διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας,  όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Πολκ, Γκρέιντι Τζουντ.  Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν έως και 660 κατηγορίες.

Μωρά που βιάζονται από ενήλικους άνδρες

Ανάμεσα στο υλικό που κατασχέθηκε είναι εικόνες «παιδιών (…), μωρών που βιάζονται από ενήλικους άνδρες», δήλωσε ο Τζουντ, σε συνέντευξη Τύπου. Η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ο υπάλληλος της Disney

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Ρότζερ Κάτεϊ, 53 ετών, επικεφαλής προγράμματος στο τμήμα αποκριάτικων κοστουμιών στη Disney World, στο θεματικό πάρκο που επισκέπτονται εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο. Ο Κάτεϊ παραδέχτηκε πως έβλεπε υλικό παιδικής πορνογραφίας εδώ και έναν χρόνο. Οι αστυνομικοί βρήκαν στον υπολογιστή του πορνογραφικό υλικό με θύματα παιδιά έως και τριών ετών.

Ο υπάλληλος της Lego

Ο Ρίκι Βάργκας Γκαρσία, 30 ετών, εργάζεται στη Lego για λογαριασμό του ομίλου Merlin Entertainments. «Παραδέχθηκε ότι συνομιλούσε με παιδιά στο διαδίκτυο» και αντάλλασσε μαζί τους γυμνές φωτογραφίες και video, σύμφωνα με τον σερίφη. Υποστήριξε ότι παραπλανεί τα θύματά του λέγοντας τους πως είναι 18 ετών. Το νεαρότερο κορίτσι με το οποίο αντάλλασσε γυμνές φωτογραφίες είναι 11 ετών. Οι αστυνομικοί βρήκαν στον υπολογιστή του και πορνογραφικό υλικό με παιδιά 3 έως 5 ετών.

Ο συνταξιούχος δάσκαλος

Δεν είναι ο μοναδικός από τους συλληφθέντες που έχει κάποια σχέση με τη Disney. Ο 69χρονος Ντόναλντ Μάριτς αρχικά αρνήθηκε ότι «κατέβαζε» φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, αλλά τα ευρήματα στον υπολογιστή του, τον πρόδωσαν. Είπε στους αστυνομικούς ότι είναι συνταξιούχος δάσκαλος, που ζει μόνος και είναι κάτοχος ετήσιου πάσου για το θεματικό πάρκο της Disney. Όπως είπε, συχνά πάει εκεί μόνος του.

Εθελοντής στους προσκόπους όπου πάει ο γιος του

Ο Έντουαρντ Ζαμπορόφσκι, 48 ετών, είχε στην κατοχή του φωτογραφίες παιδιών ηλικίας 4 έως 6 ετών. Σερβιτόρος σε ένα μπαρ της κομητείας Οσκεόλα, ήταν επίσης εθελοντής στους προσκόπους, μέλος των οποίων είναι ο γιος του. Όπως είπε, ψάχνει και «κατεβάζει» υλικό παιδικής πορνογραφίας τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο 84χρονος

Πρόκειται για τον Ντόν Κάριερ, ο οποίος παραδέχτηκε πως του αρέσει να βλέπει υλικό παιδικής πορνογραφίας όταν η γυναίκα του λείπει από το σπίτι. Στην κατοχή του υπήρχαν πορνογραφικές εικόνες με παιδιά έως τριών ετών.

Ο 16χρονος

Ο νεαρότερος από τους συλληφθέντες είναι ο 16χρονος Ζάκαρι Ραμίρεζ. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του, μίλησαν με τους γονείς του. Στη συνέχεια πήγαν και στο σχολείο του. Παραδέχτηκε ότι έβλεπε υλικό παιδικής πορνογραφίας με θύματα βρέφη. Στο κινητό του βρέθηκαν φωτογραφίες με θύματα ηλικίας 12 έως 24 μηνών!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top