Γουατεμάλα: Στους 69 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των επιζώντων

Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων στη Γουατεμάλα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο την προηγούμενη Κυριακή. Οι νεκροί φτάνουν τους 69 ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των επιζώντων της φονικής έκρηξης του Φουέγο στη Γουατεμάλα. Μια γυναίκα ικετεύει τον πρόεδρο της χώρας να κάνει κάτι για να βρεθούν οι αγνοούμενοι συγγενείς της.

«Κύριε Πρόεδρε, η οικογένειά μου αγνοείται. Στείλτε ένα ελικόπτερο να τους ρίξει νερό γιατί καίγονται. Έχω τρία παιδιά, ένα εγγόνι και όλα μου τα αδέλφια, τη μητέρα μου, όλη μου η οικογένεια είναι εκεί. Περισσότεροι από 20,περισσότεροι από 20 έχουν εξαφανιστεί. Κύριε Πρόεδρε σας ικετεύω...»

Ήταν η μεγαλύτερη έκρηξη του εν λόγω ηφαιστείου εδώ και 40 χρόνια.

«Όταν συνέβη όλο αυτό, δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε τι να κάνουμε. Αισθάνθηκα ήδη ότι δεν είχα επιλογές ,ότι δε θα κατάφερνα να βγω έξω» λέει επιζών.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν τα πτώματα μωρών και παιδιών. Aποστολή μας ήταν η αναζήτηση επιζώντων και την ίδια ώρα πτωμάτων. Ψάξαμε διάφορες περιοχές, ενώ ετοιμαζόμασταν να απομακρυνθούμε από την περιοχή, βρήκαμε μια ολόκληρη οικογένεια μέσα σε ένα σπίτι. 

Συνολικά 4.500 άνθρωποι από χωριά γύρω από τον κώνο του ηφαιστείου απομακρύνθηκαν, καθώς συνεχίζει να ρέει λάβα και να εκτοξεύεται ηφαιστειακή τέφρα η οποία έχει εξαπλωθεί σε τεράστια έκταση. Συνολικά η έκρηξη διήρκησε για πάνω από 16 ώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top