Ο Κιμ θέλει σουίτα 6.000 δολαρίων, αλλά αρνείται να πληρώσει

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 12 Ιουνίου

Διαμονή σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης απαιτεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη σύνοδο κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 12 Ιουνίου, σύμφωνα με την Washington Post. Το παράλογο βέβαια δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι δε θέλει να πληρώσει για τη διαμονή του.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας απαιτεί να μείνει στο ξενοδοχείο «Fullerton» 5 αστέρων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Το «Fullerton» βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού της Σιγκαπούρης και ενδεικτικά μια διανυκτέρευση στην προεδρική σουίτα κοστίζει 6.000 δολάρια!

Παρά το ύψος του ποσού, η "περήφανη αλλά φτωχή σε μετρητά" Πιόνγιανγκ δεν πτοήθηκε, ώστε να ζητήσει να τοποθετηθεί η αντιπροσωπεία της εκεί.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανοικτές να καλύψουν τα έξοδα, αλλά η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να θεωρήσει μια πληρωμή στις ΗΠΑ ως προσβλητική».

Παράλληλα, οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση ενδέχεται να παραβιάζει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στο κομμουνιστικό καθεστώς. Έτσι, θα χρειαζόταν κάποια ειδική απόφαση για να παγώσουν προσωρινά οι κυρώσεις αυτές.

Πάντως από την πλευρά της Σιγκαπούρης που είναι η χώρα υποδοχής, υπάρχει η διάθεση να καλυφθούν ορισμένα από τα έξοδα της συνόδου κορυφής, σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Σιγκαπούρης, Ενγκ Χεν.

*Στις φωτογραφίες βλέπετε την Προεδρική Σουίτα, όπως παρουσιάζεται στο site του ξενοδοχείου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top