Αλλάζει το όνομα του «Εθνικού Μετώπου» η Λεπέν

Διαγράφεται έτσι η ιστορική ονομασία του, που χρονολογείται από την ίδρυσή του, το 1972

Αλλάζει το όνομα του «Εθνικού Μετώπου» η Λεπέν

Το Εθνικό Μέτωπο θα αποκαλείται στο εξής "Εθνικός Συναγερμός", μετά την υπερψήφιση, από τα μέλη του κόμματος, της πρότασης για τη μετονομασία του, όπως ανακοίνωσε απόψε η πρόεδρός του, Μαρίν Λεπέν.

"Τιμή στο Εθνικό Μέτωπο, ζήτω ο Εθνικός Συναγερμός" είπε η Λεπέν.

Τα μέλη του κόμματος, που στην αρχή εμφανίζονταν επιφυλακτικά στην αλλαγή του ονόματος, ενέκριναν τελικά την πρόταση της ηγέτιδάς τους, με ποσοστό 80,81%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 53%.

Το Εθνικό Μέτωπο διαγράφει έτσι την ιστορική ονομασία του, που χρονολογείται από την ίδρυσή του, το 1972, αλλά θα διατηρήσει το σύμβολό του, έναν κύκλο που περιβάλλει μια φλόγα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Ενόψει των ευρωεκλογών, το 2019, η Λεπέν ελπίζει ότι θα συγκροτήσει συμμαχίες με άλλα δεξιά κόμματα και ιδίως με τον Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Αναφερόμενη στην πρότασή της να κατεβάσουν κοινό ψηφοδέλτιο, είπε ότι "η προσθήκη φωνών θα επιτρέψει να κερδίσουμε" τις ευρωεκλογές.

Η νέα ονομασία είναι "ένα κάλεσμα συγκέντρωσης των Γάλλων που δεν θέλουν να μείνουν θεατές του υποβιβασμού τους, της διαγραφής τους", πρόσθεσε η Λεπέν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top