Κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ικανές να σκοτώσουν 26 εκατ. ανθρώπους

Βρέθηκαν σε ένα ψεύτικο ντουλάπι μέσα σε φορτηγό

Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα ναρκωτικών στις ΗΠΑ

Περίπου 54 κιλά φαιντανύλης, ενός ναρκωτικού που είναι 50 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 30 με 50 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη, κατασχέθηκαν στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ σύμφωνα με το BBC.

Τα ναρκωτικά αυτά, που χρησιμοποιούνται συνήθως ως αναισθητικό και αναλγητικό κατασχέθηκαν τον περασμένο μήνα και όπως έγινε γνωστό η ποσότητα αυτή μπορεί να σκοτώσει πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους.

Άνδρες της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν τα επικίνδυνα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγό μέσα σε ένα ψεύτικο ντουλάπι και συνέλαβαν τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Η αστυνομία σταμάτησε τον 46χρονο Φελίπε Γκενάο Μινάγια και τον 52χρονο Νέλσον Νούνεζ στις 26 Απριλίου, καθώς το φορτηγό κινούνταν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης σε αυτοκινητόδρομο στην πόλη Κίρνεϊ.

Η φαιντανύλη, όπως η ηρωίνη και άλλα οπιοειδή, μπορεί να προκαλέσει ζαλάδες, ναυτία και σύγχυση, ενώ υπερβολικές δόσεις του ναρκωτικού μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστική ανεπάρκεια και να επιφέρουν τον θάνατο.

Στις ΗΠΑ, η φαιντανύλη επιτρέπεται να χορηγείται για αναισθησίες και ως παυσίπονο, αλλά εξαιτίας του μεγάλου κέρδους που αποφέρει η παράνομη διακίνησή της, έχει γίνει μέρος της κρίσης των οπιοειδών στη χώρα.

Το Κέντρο για τον Έλεγχο των Ασθενειών (CDC) ανέφερε ότι μεταξύ 2015 και 2016, το ποσοστό των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών, στα οποία περιλαμβάνονται τα συνθετικά οπιοειδή όπως η φαιντανύλη, έχει διπλασιαστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top