Κούβα: Εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους - Τάφος 110 ανθρώπων

Ο πιλότος φέρεται να έκανε μεγάλη προσπάθεια, ώστε μην προσκρούσει στα σπίτια

Την Κυριακή σχεδόν ολοκληρώθηκε η ανάσυρση των συντριμμιών του Boeing 737-200, το οποίο κατέπεσε την Παρασκευή, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνα. Στην αεροπορική τραγωδία έχασαν τη ζωή τους 110 άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε παιδιά. Τρεις γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά την προκαταρκτική επιτόπια έρευνα,  η πτώση του οφείλεται σε πρόβλημα στον δεξιό κινητήρα του αεροσκάφους. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια της συντριβής δεν έχουν επίσημα ανακοινωθεί. Μέρος του κινητήρα, μάλιστα, φαίνεται στο βίντεο, που απομακρύνεται μαζί με άλλα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων και των αποσκευών των επιβατών, από το σημείο συντριβής.

Ο πιλότος φέρεται να έκανε μεγάλη προσπάθεια ώστε μην προσκρούσει στα σπίτια και στο σχολείο που βρισκόταν από κάτω, γι’ αυτό και το αεροπλάνο τελικά συνετρίβη σε γεωργική γη.

Δύο ερευνητές από την αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Μεξικού έφθασαν στην περιοχή για περαιτέρω έρευνες, ενώ η εταιρεία του Boeing δήλωσε ότι θα στείλουν τεχνικούς για να ερευνήσουν πλήρως το αεροπορικό δυστύχημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top