Είναι 69 χρόνων, έχει ακρωτηριασμένα τα δύο του πόδια και σκαρφάλωσε στο Έβερεστ

Είχε αποκτήσει σοβαρά προβλήματα στα άκρα από τα κρυοπαγήματα σε μια αποτυχημένη του προσπάθεια να φτάσει στην κορυφή το 1975

Έχει χάσει τα δύο του πόδια, είναι 69 χρόνων κι όμως είναι ακόμη αναρριχητής. Μάλιστα, την Τετάρτη, ο Xia Boyu από την Κίνα παραλήφθηκε με ελικόπτερο από το Έβερεστ, δύο μέρες μετά την αναρρίχησή του στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου. 

Ο Xia Boyu δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος με ακρωτηριασμένα πόδια που έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή του Έβερεστ, αλλά είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Ο 69χρονος είχε σοβαρά προβλήματα στα άκρα από τα κρυοπαγήματα, σε μια αποτυχημένη του προσπάθεια να φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ το 1975. Αργότερα, χρειάστηκε να ακρωτηριάσει τα πόδια του από το γόνατο και κάτω.

Αυτή τη φορά, ο Xia Boyu έφτασε σε ύψος 8.850 μέτρων (29,035 ποδιών) τη Δευτέρα, κατά την πέμπτη απόπειρά του.

Ο Boyu είχε λάβει άδεια αναρρίχησης από το ανώτατο δικαστήριο του Νεπάλ, το οποίο ανακάλεσε μια πρόσφατη απαγόρευση αναρριχήσεων από ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας και όρασης (τυφλούς).

Ο γιος του, Xia Dengping, ο οποίος ήταν μαζί του στο αεροδρόμιο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πατέρας του είναι ήρωας.

Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξέταση, αλλά φαινόταν ότι ήταν σε καλή κατάσταση.

Περισσότεροι από 340 ορειβάτες θα προσπαθήσουν να ανέβουν στο Έβερεστ αυτό τον μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top