Παιδικές ψυχές χάθηκαν στη σφαγή της Γάζας - Ειρωνεία η φωτογραφία της αιματοβαμμένης Ιβάνκα

Στην Άγκυρα θα μεταφερθούν οι τραυματίες της Γάζας σύμφωνα με Υπουργό Υγείας Τουρκίας

Τα χθεσινά εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ βάφτηκαν με το αίμα δεκάδων Παλαιστινίων ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Η Μέση Ανατολή φλέγεται για μια ακόμη φορά.

H 8 μηνών Λέιλα Αλ Γκαντούρ έπεσε νεκρή καθώς εισέπνευσε τα δακρυγόνα των Ισραηλινών στην ανατολική Γάζα. Η μητέρα της Μαριάμ αρνείται να παραδώσει το άψυχο σώμα του παιδιού της....Το κρατά σφιχτά.

Ο πατερας της Ανγουόρ, τη μεταφέρει έξω από το νεκροτομείο. Την αγκαλιάζει και τη φιλά για τελευταία φορά. Δεν θα αντικρύσει ποτέ ξανά τα μεγάλα γαλάζια της μάτια.

Μακρύς ο κατάλογος των νεκρών κατά τα επεισόδια  Ισραηλινών-Παλαιστινίων. Μικρά παιδιά ανάμεσα τους, αρκετοί έφηβοι. Οι ελεύθεροι σκοπευτές του Ισραήλ ρίχνουν αδιακρίτως σε όποιον προσπαθεί να περάσει τη νεκρή ζώνη στα σύνορα. Ένα drone εκτοξεύει δακρυγόνα τριγύρω.  Οι Παλαιστίνιοι απαντούν με βόμβες μολότοφ τις οποίες έχουν δέσει σε χαρταετούς.

Κάποιοι μεταφέρουν τραυματισμένα παιδιά στα χέρια. Ένας γιατρός ρίχνει νερό σε ένα κορίτσι το οποίο βρέθηκε ανάμεσα στους καπνούς και τα δακρυγόνα. Ένας άλλος κρατά στα χέρια ένα μικρό παιδί που κλαίει απαρηγόρητο. Του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Σε μια ιατρική σκηνή ένα αγόρι υποφέρει τραυματισμένο. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν.... Στο πεδίο της μάχης τρέχουν δεξιά και αριστερά πολλά παιδιά. Ένας έφηβος με την παλαιστινιακή σημαία στα χέρια χάνεται μέσα στους μαύρους καπνούς.

Η αιματοβαμμένη Ιβάνκα

Η σύγκριση των δυο εικόνων δε θα μπορούσε να είναι περισσότερο παράφωνη. Στην Ιερουσαλήμ γιορτή, στη Γάζα σφαγή.

Η Ιβάνκα Τραμπ εγκαινίασε την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. Ο φακός τη δείχνει να χαλογελά την ώρα που μικρά παιδιά πεθαίνουν . Φορά ένα αέρινο Ralph Lauren σύνολο. Ένα ρούχο το οποίο σε φωτογραφίες βάφτηκε κόκκινο από το αίμα των Παλαιστινίων. Η ίδια δε βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τα θύματα. Η εφημερίδα Daily News κυκλοφόρησε με ένα πολύ σκληρό πρωτοσέλιδο . Η λέξη “ghoul” μεταφράζεται σαν βρικόλακας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα

Στην Άγκυρα θα μεταφερθούν οι τραυματίες της Γάζας σύμφωνα με Υπουργό Υγείας Τουρκίας

Στην Άγκυρα θα μεταφερθούν οι τραυματίες Παλαιστίνιοι ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Ντεμιρτζάν λέγοντας ότι έχουν ήδη ετοιμάσει τα νοσοκομεία. 

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι τραυματίες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο γιατί δεν υπάρχουν αρκετά φάρμακα εκεί που νοσηλεύονται. Όπως είπε έχουν λάβει όλα τα μέτρα για να φτάσουν στην περιοχή και μόλις καταλήξουν θετικά οι συνομιλίες θα τους μεταφέρουν στην Τουρκία. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες για να στηθεί γέφυρα αέρος μεταξύ της Γάζας και της Τουρκίας και μόλις έχουν το πράσινο φως θα μεταφέρουν τους σοβαρά τραυματισμένους. “Πρώτα θα τους δεχτούμε στην Άγκυρα. Ανάλογα με την καταστασή τους κάναμε προετοιμασίες στα νοσοκομεία μας”, ανέφερε.

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Πρέσβης του Ισραήλ

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Άγκυρα έπειτα από τις δολοφονίες Παλαιστινίων στη Γάζα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.  Όπως μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα Χάαρετς, η Τουρκία ζήτησε από τον Πρέσβη του Ισραήλ να αποχωρήσει από την Τουρκία.

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top