Στη δικαιοσύνη 8 άνδρες για τον βιασμό και τον φόνο 8χρονης – Αποτροπιασμός για το έγκλημα

Τη νάρκωσαν, την κράτησαν αιχμάλωτη και την κακοποιούσαν σεξουαλικά επί μια εβδομάδα

8 άνδρες βίασαν 8χρονη στην Ινδία

Εξηγήσεις ενώπιον του δικαστηρίου κλήθηκαν να δώσουν 8 άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 8χρονης από το κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ της Ινδίας.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σοκάρουν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κορίτσι που προερχόταν από μια νομαδική κοινότητα της περιοχής, βρήκε φρικτό θάνατο.

Οι 8 δράστες τη νάρκωσαν, την κράτησαν αιχμάλωτη σε έναν ινδουιστικό ναό και την κακοποιούσαν σεξουαλικά επί μια εβδομάδα προτού στραγγαλιστεί και δεχθεί χτυπήματα με μια πέτρα τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απαγωγή, ο βιασμός και ο φόνος του κοριτσιού ήταν μέρος ενός σχεδίου απομάκρυνσης των νομάδων από την περιοχή Κάτουα στο Τζαμού, το κυρίως ινδουιστικό αυτό τμήμα του μοναδικού κρατιδίου της Ινδίας όπου υπερτερούν πληθυσμιακά οι μουσουλμάνοι.

Φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας είναι ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, ο Σαντζί Ραμ, φρόντιζε τον ναό όπου κρατούνταν το κορίτσι, ενώ δύο από τους οκτώ που δικάζονται είναι αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρηματίστηκαν για να καθυστερήσουν την έρευνα.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Οι Ινδοί αντέδρασαν μαζικά μόνο όταν κατατέθηκε το κατηγορητήριο την περασμένη εβδομάδα, το οποίο περιλαμβάνει φρικιαστικές λεπτομέρειες.

Δύο υπουργοί του κόμματος του Μόντι, το οποίο μοιράζεται την εξουσία στο Τζαμού και Κασμίρ, υποχρεώθηκαν σε παραίτηση όταν δέχτηκαν επίθεση γιατί συμμετείχαν σε πορεία υποστήριξης των κατηγορούμενων.

Περισσότερα περιστατικά βιασμών με θύματα παιδιά, περιλαμβανομένου ενός στη Σουράτ του Γκουτζαράτ, καταγγέλθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα η δικηγόρος η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, είπε ότι απείλησαν να την βιάσουν και να την σκοτώσουν επειδή ανέλαβε την υπόθεση και ζήτησε τη διεξαγωγή της δίκης εκτός του Τζαμού και Κασμίρ.

"Με απείλησαν χθες ότι δε θα με συγχωρέσουν. Θα ενημερώσω το Ανώτατο Δικαστήριο ότι κινδυνεύω", είπε η δικηγόρος Ντιπίκα Σιχ Ραουάτ, η οποία έχει δώσει αγώνα για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας από τον Ιανουάριο που βρέθηκε το πτώμα του κοριτσιού.

Να σημειώσουμε πάντως, πως περίπου 40.000 υποθέσεις βιασμού καταγράφηκαν στην Ινδία το 2016, αυξημένες σε σύγκριση με τις 25.000 του 2012, καταδεικνύουν τα κυβερνητικά στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top