Για «νέο Ψυχρό Πόλεμο» μιλά ο επικεφαλής του ΟΗΕ -Καμπανάκι ΟΗΕ για «κίνδυνο ολοκληρωτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης»

Η Μόσχα κατηγορεί τη Βρετανία για προβοκάτσια στη Συρία και «σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά» - Συρία: «Αν δεχτούμε επίθεση θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας

Μετά τις υποψίες της Δύσης ότι η κυβέρνηση του Άσαντ (την οποία στηρίζει η Ρωσία) βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον αμάχων με χημικά όπλα στη Ντούμα, η Ρωσία σηκώνει το γάντι και επιτίθεται ευθέως στη Βρετανία.

Το Κρεμλίνο, μιλά ξεκάθαρα για αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως η Βρετανία εμπλέκεται άμεσα στην προβοκάτσια που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στην σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ, αναφέρει:

«Σήμερα στη διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα».

Μάλιστα τόνισε πως το διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης «Λευκά κράνη» ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα για να γίνει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων. 

«ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΟ ΨΕΜΑ» ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

 

Η εκπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι το Λονδίνο εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας.

«Είναι γελοίο. Είναι κατάφωρο ψέμα. Είναι το χειρότερο είδος ψευδών ειδήσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα από τη ρωσική προπαγανδιστική μηχανή» είπε η Κάρεν Πιρς μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

 

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΡΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΡΙΑ – «ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ»

 

Η Συρία προειδοποίησε σήμερα, από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, τις χώρες της Δύσης ότι «δε θα έχει άλλη επιλογή» από το να υπερασπιστεί τον εαυτό της εάν δεχθεί επίθεση.

«Αυτό δεν συνιστά απειλή. Είναι υπόσχεση» δήλωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΟΗΕ ΓΙΑ «ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ»

 

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο μιας «ολοκληρωτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης» στη Συρία, καλώντας τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να «ενεργήσουν με υπευθυνότητα κάτω από επικίνδυνες συνθήκες».

«Ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε αλλά με μια διαφορά. Οι μηχανισμοί και οι δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν στο παρελθόν και διαχειρίζονταν το ρίσκο κλιμάκωσης, δεν υπάρχουν πλέον.Οι κλιμακούμενες εντάσεις και η ανικανότητα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για τη συγκρότηση ενός ερευνητικού μηχανισμού απειλούν να οδηγήσουν σε μια ολοκληρωτική στρατιωτική κλιμάκωση» είπε ο Γκουτέρες μιλώντας στο ΣΑ του ΟΗΕ που συνεδριάζει εκτάκτως κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top