Έτσι θα είναι το θερινό παλάτι των 650.000 τετραγωνικών του Ερντογάν – Αποτελείται από 300 δωμάτια

Μετά το «Λευκό Παλάτι» ο Σουλτάνος βρίσκεται στο στόχαστρο και για το «εξοχικό» του

Αυτό είναι το θερινό Παλάτι του Ερντογάν

Μπορεί καλά καλά να μην έχει κοπάσει ο θόρυβος για το «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν στην Άγκυρα (με τα 1.150 δωμάτια), και στα «σκαριά» βρίσκεται το νέο καλοκαιρινό θέρετρο του Σουλτάνου στη Μαρμαρίδα το οποίο φουντώνει ξανά τη διαμάχη για τη «νομιμότητά του» αλλά και για το κόστος κατασκευής του.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, η συνολική του έκταση θα είναι…650.000 τετραγωνικά μέτρα (από τα 200.000 τετραγωνικά μέτρα) που ήταν προγραμματισμένο αρχικά.

Το νέο ... "εξοχικό" του Σουλτάνου, βρίσκεται στην περιοχή Οκλούκ της Μαρμαρίδας και παλαιότερα ήταν το θέρετρο όπου περνούσε τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρώην Τούρκος Πρόεδρος Τουργκούτ Οζάλ.

Ο αρχικός στόχος ήταν να γίνει μια ανακαίνιση. Φαίνεται ωστόσο, πως στον Σουλτάνο Ερντογάν δεν αρκούσε απλά να ανανεώσει τη θερινή προεδρική κατοικία των «μόλις» 4 δωματίων και του ενός σαλονιού με έκταση 230 τετραγωνικών μέτρων και πίστα για ελικόπτερο.

Έτσι στη θέση αυτού, κατασκευάζεται το νέο του καλοκαιρινό παλάτι, ανανεωμένο και πλουσιότερο κατά… 300 δωμάτια!

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει για ακόμα μια φορά την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Η αντιπρόεδρος του CHP Γκιουλιζάρ Μπετσέρ σχολίασε την κατασκευή του θερινού ανακτόρου, λέγοντας ότι πρόκειται για δασώδη περιοχή που θα πρέπει να αφεθεί στις μελλοντικές γενιές εκφράζοντας ανησυχία για την καταστροφή της φύσης. 

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΕΥΚΟ ΠΑΛΑΤΙ», ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – ΑΠΟ «ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ»… ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ!

 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο νεαρός που πουλούσε κουλούρια στην Κωνσταντινούπολη για να βγάλει χαρτζιλίκι, σήμερα ζει στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας.

Η χλιδή στο λευκό παλάτι της προεδρικής οικογένειας ξεπερνά κάθε φαντασία. Ταπετσαρίες από μετάξι και έπιπλα με φύλλα χρυσού διακοσμούν τα 1.000 δωμάτια του μεγάρου.  Άλλωστε, η σύζυγός του Ταγίπ,  Εμινέ, εθισμένη στην πολυτέλεια, τα ψώνια και τους διάσημους οίκους, δε θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο.

Τo love story του με την Εμινέ και τα σκάνδαλα του Προεδρικού ζεύγους:

Ο Ερντογάν παντρεύτηκε την Εμινέ στα 24 του χρόνια. Απέκτησαν δύο γιους και δύο κόρες. Τα ονόματά τους έχουν εμπλακεί ουκ ολίγες φορές σε σκάνδαλα. Ο μικρότερος γιος,Μπιλάλ, κολυμπά στο χρήμα. Τα πλοία της εταιρίας του λέγεται οτι μεταφέρουν και πωλούν πετρέλαιο στον ISIS. 

 

Tης Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top