Παραλύει η Γαλλία: Μπαράζ απεργιών στη χώρα – Επί ποδός πολέμου τα συνδικάτα

Κινητοποιήσεις για τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις του Εμανουέλ Μακρόν

Tον δικό τους Γολγοθά αναμένεται να διανύσουν στη Γαλλία, όσοι χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξαιτίας των απεργιών στον κλάδο των μεταφορών που αναμένεται να παραλύσουν τη χώρα.

Τα συνδικάτα βρίσκονται επί ποδός πολέμου, ενώ σήμερα το βράδυ δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους με 48ωρες  απεργίες κάθε πέντε ημέρες μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους διαμαρτύρονται για το σχέδιο της κυβέρνησης που θίγει το εργασιακό τους καθεστώς που περιλαμβάνει εγγύηση δια βίου απασχόλησης.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία και απίστευτη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις των εκατομμυρίων πολιτών.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

 

Δυσαρεστημένοι όμως δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, καθώς αύριο Τρίτη απεργούν οι υπάλληλοι στους τομείς της καθαριότητας και της ενέργειας, το προσωπικό της  Αir France ενώ συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια. Το νέο απεργιακό κύμα θεωρείται η πιο σημαντική δοκιμασία για τον Εμμανουέλ Μακρόν και την κυβέρνηση του εως τώρα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top