Νέα πρόκληση Ερντογάν μέσα από την Αγιά Σοφιά!

Επέλεξε να προκαλέσει την Ορθοδοξία με μουσουλμανικό χαιρετισμό

Nα προκαλέσει για άλλη μία φορά, την Ορθοδοξία επέλεξε ο Ερντογάν μέσα από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, με την αφορμή εγκαινίων πολιτιστικής έκθεσης.

Όπως μετέδωσε η Δέσποινα Μανδελενάκη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμαλλου   την έκθεση εγκαινίασε μέσα στην Αγιά Σοφιά ο  Τούρκος πρόεδρος και η σύζυγός του Εμινέ.

 Ο Ερντογάν φαίνεται να «καμαρώνει» αφού η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της τουρκικής προεδρίας.  Ωστόσο,  συνεχίζει να προκαλεί καθώς για άλλη μια φορά χαιρέτησε με «ραμπία», με τα τέσσερα δηλαδή δάχτυλα, τον  χαιρετισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου που πλέον εχει υιοθετήσει. Και όλα αυτά ενόψει της εβδομάδας των Παθών και μέσα στο σύμβολο της Ορθοδοξίας…  

Η τελευταία φορά που χαιρέτησε με αυτόν τον τρόπο ήταν στη Βάρνα.  Όπως λέει του…  βγαίνει αυθόρμητα,  είναι ωστόσο αυτή η αλήθεια; Ακόμα όμως και σε ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός βρήκε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές για τη Δύση.

«Δυστυχώς όμως αυτοί που έχουν νοοτροπία πιο Βυζαντινή από το Βυζάντιο και πιο δυτική από τη Δύση, αλλά αμφισβητούν σε κάθε περίπτωση τις αξίες του λαού, δυστυχώς δεν γνωρίζουν ότι την αξία της κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοί μας»,  είπε ο Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top