Στα μαχαίρια Παρίσι – Άγκυρα

Ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τους Κούρδους και προτίθεται να μεσολαβήσει για να υπάρξει εκεχειρία με την Τουρκία

Στα μαχαίρια και με τη Γαλλία βρίσκεται ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχε ο Εμανουέλ Μακρόν με Κούρδους του ΓΙΕ-ΟΕ-ΓΚΕ και την υπόσχεση που έδωσε να τους βοηθήσει.

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η νέα κρίση της Τουρκίας με τη Γαλλία έπειτα από την επίσκεψη Κούρδων μαχητών της Συρίας στο προεδρικό μέγαρο του Εμανουέλ Μακρόν.

Έπειτα και από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αλλά και την τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου με τον Γάλλο ομόλογό του η Άγκυρα φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να τραβήξει το σκοινί στα άκρα.

«Την περασμένη εβδομάδα μίλησα με τον ίδιο τον Μακρόν. Άκουσα να λέει περίεργα, πολύ περίεργα πράγματα. Βέβαια όταν άκουσα αυτά τα περίεργα, σε υψηλούς τόνους αναγκάστηκα να του τα πω κάποια πράγματα» τονίζει σε δηλώσεις του ο Ερντογάν

Είναι το πρώτο θέμα στην Τουρκία από σήμερα και οι αντιδράσεις σκληρές.

 «Ποιος είσαι εσύ για να κάνεις διαμεσολάβηση μεταξύ της τρομοκρατικής οργάνωσης και της Τουρκίας; Δεν είναι δυνατόν μια χώρα που πήρε στο προεδρικό της μέγαρο να λέει ότι είναι αμερόληπτη. Εσύ άλλωστε είσαι με το μέρος των τρομοκρατών» Δηλώνει ο Τσαβούσογλου .

 

Ο τουρκικός τύπος χαρακτηρίζει τις κινήσεις της Γαλλίας ως ’σκάνδαλο’. Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κρίση θα κλιμακωθεί εάν η Γαλλία δεν υποχωρήσει και επιμείνει να στείλει στρατιωτική δύναμη στο Μέμπιτς.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top