Το «Playboy» ρίχνει πόρτα στο Facebook μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Κλείνει όλους τους λογαριασμούς του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης

Με μια σκληρή ανακοίνωση, οι εκδόσεις Playboy δηλώνουν πως αποχωρούν μια και καλή από το Facebook, σημειώνοντας πως μετά το σκάνδαλο μεγατόνων με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών, δε δέχονται να είναι «συνεργοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκάνδαλο μεγατόνων με το Facebook: Στο μάτι του κυκλώνα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων 50 εκατομμυρίων χρηστών

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο όμιλος με το διάσημο λογότυπο, το κουνελάκι, εξηγεί πως:

 

«Οι πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη φερόμενη κακή διαχείριση από το Facebook των δεδομένων χρηστών του ενίσχυσε την απόφασή μας να αναστείλουμε όλες τις δραστηριότητές μας στην πλατφόρμα, επί του παρόντος. Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια φίλοι μας συνδέονται με το Playboy μέσω των διαφορετικών σελίδων μας στο Facebook και αρνούμαστε να είμαστε συνεργοί εκθέτοντάς τους σε αυτές τις πρακτικές».

Μάλιστα η εταιρία προσθέτει πως:

 

«Γι΄αυτόν αυτόν ακριβώς τον λόγο ανακοινώνουμε ότι εγκαταλείπουμε την πλατφόρμα Facebook, απενεργοποιώντας τους λογαριασμούς Playboy τους οποίους η εταιρεία Playboy Enterprises διαχειρίζεται απευθείας».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας:

 

«Εδώ και χρόνια, είναι δύσκολο για το Playboy να παρουσιάσει τις αξίες του στο Facebook εξαιτίας των αυστηρών οδηγιών επί του περιεχομένου. Όμως, ακόμα κι αν ο όμιλος επέλεξε να διαφοροποιήσει τη φωνή του Playboy, προκειμένου να ανταποκριθεί στα κριτήρια του Facebook, ιδίως στο θέμα των γυμνών φωτογραφιών, προκειμένου να μπορεί να έχει παρουσία στο δίκτυο, το πρόσφατο σκάνδαλο το οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει.Το Playboy προασπιζόταν πάντοτε τις ατομικές ελευθερίες και τη γιορτή του σεξ. Σήμερα, θα κάνουμε ένα νέο βήμα σε αυτήν τη μάχη» συμπεραίνεται στο δελτίο τύπου».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top