Συμβόλαιο θανάτου η εν ψυχρώ δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου και της φίλης του

Τον εκτέλεσαν με δυο σφαίρες στο στήθος – Ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς και μαφίας

Σε συμβόλαιο θανάτου αποδίδεται κατά πάσα πιθανότητα, η άγρια δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ και της αρραβωνιαστικιάς του τον περασμένο μήνα.

Η εν ψυχρώ εκτέλεσή του, είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις και οδήγησε σε παραίτηση τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εισαγγελέας σήμερα επιχειρηματολόγησε ότι ο θάνατός του νεαρού δημοσιογράφου οφείλεται σε συμβόλαιο θανάτου, εξηγώντας πως «δεν υπήρξαν σημάδια πάλης και το πιθανότερο δεν εκλάπη τίποτα, στοιχεία που υποδεικνύουν ότι πρόκειται για την εκτέλεση ενός συμβολαίου θανάτου» τόνισε σε δημοσιογράφους ένας εισαγγελέας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Ο Κούτσιακ εργαζόταν σε μια σειρά υποθέσεων. Η αστυνομία ακολουθεί αρκετές κατευθύνσεις στην έρευνά της με την ίδια προσοχή», πρόσθεσε.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ:

 

Ο Γιαν Κούτσιακ έκανε ρεπορτάζ για τους Σλοβάκους επιχειρηματίες το όνομα των οποίων αναφέρθηκε στη λίστα των Panama Papers και ερευνούσε επίσης υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονταν επιχειρηματίες και πολιτικοί. Επιπλέον, ερευνούσε τις πιθανές διασυνδέσεις με τη μαφία Ιταλών που έχουν επιχειρήσεις στη Σλοβακία.

O 27χρονος δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες στο στήθος, ενώ η συνομήλικη Μαρτίνα Κουσνίροβα από μια σφαίρα στο κεφάλι, στο σπίτι τους στα περίχωρα της Μπρατισλάβας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top