Γαλλίδα ομολόγησε πως σκότωσε τα πέντε νεογέννητα μωρά της – Τα τέσσερα βρέθηκαν στον καταψύκτη

Είχε κρατήσει τις εγκυμοσύνες της κρυφές από την οικογένεια και τους φίλους της

Γαλλίδα σκότωσε τα πέντε μωρά της

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Γαλλία από την υπόθεση της 38χρονης «Μήδειας», Ramona Hernandez-Canete, η οποία κατηγορείται πως σκότωσε τα πέντε νεογέννητα μωρά της, αφού πρώτα είχε καταφέρει να κρατήσει κρυφές τις δυο της εγκυμοσύνες από την οικογένεια και τους φίλους της.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο «Guardian», η 38χρονη συνελήφθη όταν ένα από τα έφηβα παιδιά της ανακάλυψε τη σορό ενός βρέφους μέσα σε σακούλα ψύξης η οποία βρισκόταν σε ένα καλάθι για άπλυτα ρούχα.

Ο σύζυγός της, Juan Carslo Hernandez –Canete, αμέσως μετά τη μακάβρια ανακάλυψη κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας στις Αρχές πώς δεν είχε ιδέα ότι η γυναίκα του ήταν έγκυος και στις πέντε περιπτώσεις μεταξύ 2005 και 2015, παρά το γεγονός ότι και οι πέντε εγκυμοσύνες είχαν φτάσει μέχρι… το τέλος (δηλαδή τους 9 μήνες κύησης).

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κάτοικοι της πόλης όπου έμενε η οικογένεια, οι οποίοι δήλωσαν πως δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό για τις πέντε εγκυμοσύνες.

 Ακόμα πιο τραγικό είναι ότι η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο βρέφος, έδειξε πως το αγοράκι, είχε γεννηθεί ζωντανό μόλις… 48 ώρες πριν ανακαλυφθεί η σορός του.

Ψάχνοντας το υπόλοιπο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Gironde, οι ερευνητές της αστυνομίας ανακάλυψαν άλλες τέσσερις σορούς βρεφών, τοποθετημένες μέσα σε καταψύκτη.

Η αστυνομία συνέλαβε και τους δυο γονείς, απαγγέλοντας κατηγορίες στη μητέρα για βρεφοκτονία και στον πατέρα για μη αναφορά εγκλήματος. Ωστόσο στη συνέχεια οι κατηγορίες στον πατέρα αποσύρθηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, η 38χρονη «Μήδεια» της Γαλλίας ομολόγησε πως σκότωσε τα 5 της μωρά, ωστόσο δυσκολεύτηκε να εξηγήσει γιατί το έκανε. Γι΄αυτό και της ζητήθηκε να «κοιτάξει βαθιά μέσα της» και να προσπαθήσει να δώσει μια εξήγηση στο δικαστήριο.

Ο Arnauld Dupin, δικηγόρος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, είπε στο δικαστήριο πως η πελάτισσά του ήταν μια γυναίκα «ανίκανη να διαχειριστεί τα αποτελέσματα από τις 5 εγκυμοσύνες της. Δε βρίσκεται σε ολική άρνηση, μάλλον σε ένα είδος απόρριψης του πεπρωμένου και της ζωής της. Δεν προκάλεσε τον θάνατο, απλά δεν ήθελε ή δε μπορούσε να φέρει ζωή σε αυτόν τον κόσμο» δήλωσε ο δικηγόρος της μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Μάλιστα τόνισε πως η Ramona Hernandez-Canete που δήλωσε στους  αστυνομικούς ότι ο σύζυγός της ήταν «κτητικός και ζηλιάρης», είχε μετατραπεί σε ένα αντικείμενο που «ήταν υποχρεωμένο να ανταποκρίνεται στις σεξουαλικές επιθυμίες του συζύγου της».

Ο Dupin πρόσθεσε πως η πελάτισσά του απέχει πολύ από το «είδος εγκληματία που του αξίζει ισόβια καταδίκη», τονίζοντας πως στο σπίτι «υπήρχε βία, και παρανόηση. Είναι περίπλοκο».

Η δίκη της 38χρονης συνεχίζεται, ενώ είναι αντιμέτωπη ακόμα και με τα ισόβια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top