Σκότωσαν τη «φωνή» της φαβέλας του Ρίο – Ο θάνατος της νεαρής ακτιβίστριας έβγαλε χιλιάδες πολίτες στους δρόμους

Κλαίγοντας, ζήτησαν ασφαλέστερες γειτονιές για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους

Σίγησε για πάντα η «φωνή του Ρίο»,  η ακτιβίστρια Marielle Franco που είχε ενεργό δράση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασκώντας δριμεία κριτική στην αστυνομία για την παραβίασή τους.

Η 38χρονη ακτιβίστρια και ο οδηγός του οχήματός της, βρήκαν τραγικό θάνατο το βράδυ της Τετάρτης στην «επικίνδυνη» βόρεια πλευρά του Ρίο, όταν το Ι.Χ τους «γαζώθηκε» με 9 σφαίρες, από δυο άνδρες που επέβαιναν σε άλλο αμάξι. Ως εκ θαύματος, γλίτωσε η εκπρόσωπος τύπου της Marielle.

Η άγρια δολοφονία της Marielle Franco,έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες πολίτες στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Σάο Πάολο. Με δάκρυα στα μάτια, διαμαρτυρήθηκαν για τον χαμό της 38χρονης «φωνής του Ρίο».

Να σημειώσουμε, πως πριν από μερικές εβδομάδες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έβγαλε διαταγή σύμφωνα με την οποία ο στρατός αναμένεται έως το τέλος του χρόνου να αναλάβει όλες τις επιχειρήσεις ασφαλείας, λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας και των φόνων στο Ρίο.

Η απόφαση αυτή δεν είχε βρει σύμφωνη τη Marielle Francο,  η οποία είχε προειδοποιήσει για την ολοένα αυξανόμενη παρέμβαση του στρατού. Μάλιστα είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η βία ενάντια στους πολίτες.

Να αναφέρουμε τέλος, πως το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Βραζιλία και η Διεθνής Αμνηστία, ζήτησαν από τις αρχές της Βραζιλίας να διερευνηθεί με διαφάνεια η δολοφονία της Franco και οι συνθήκες που οδήγησαν σ’ αυτήν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top