Παραλήρημα Ερντογάν με αποδέκτη των Π. Παυλόπουλο: «Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα»

«Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους να διαβάσουν βιβλία ιστορία»

Παραλήρημα Ερντογάν με αποδέκτη των Π. Παυλόπουλο

Τους τόνους ανέβασε ακόμα περισσότερο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Εντρογάν, σε ένα προκλητικό παραλήρημα – απάντηση στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σαγγάριο, ο Ερντογάν ξεσπάθωσε εναντίον του κ. Παυλόπουλου και των Ελλήνων λέγοντας:

«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πώς γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο, και πώς έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα». 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στις τουρκικές προκλήσεις είχε δηλώσει:

«Η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, γι' αυτό και στηρίζει την Ευρωπαϊκή της πορεία, θα πρέπει όμως ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λωζάννης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τη φιλία μας με την Τουρκία».

Μάλιστα στην αντιφώνησή του, κατά τη διάρκεια τελετής για τηνανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη της Νισύρου, τόνισε το εξής:

«Κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αυτή η δήλωση φαίνεται ότι δεν ακούστηκε καθόλου ευχάριστη στα αυτιά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέλεξε να επιδοθεί σε ένα ακόμα κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top