Ηλεκτρονικό βραχιόλι σε μαθητές σχολείου για να μην τους χάνουν οι γονείς τους!

Στέλνει SMS για το αν μπήκαν στο σχολικό

Ηλεκτρονικό  βραχιόλι σε μαθητές σχολείου!

Οι κάτοικοι στην περιοχή Oise του Παρισιού, μπορούν εύκολα να γνωρίζουν αν τα παιδιά τους πήραν το σχολικό για να πάνε στο σχολείο τους,  όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Δεναξά,  καθώς όλοι οι μαθητές έχουν εξοπλιστεί με ηλεκτρονικά βραχιόλια που βοηθούν στον εντοπισμό τους!  Έτσι όταν ανεβαίνουν στο σχολικό λεωφορείο, το βραχιόλι στέλνει SMS στους γονείς για το πότε το παιδί τους επιβιβάστηκε και πότε κατέβηκε από το όχημα.

Σύμφωνα με τους  υποστηρικτές της μεθόδου  Το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού καθησυχάζει τους γονείς και βοηθά τους οδηγούς, καθώς μπορούν να επιβλέψουν τον αριθμό των παιδιών που μπαίνουν και βγαίνουν από το σχολικό σε κάθε στάση.

Τα ηλεκτρονικά βραχιόλια δοκιμάζονται σε τρείς κοινότητες της  Οise και η χρήση τους θα μπορούσε να επεκταθεί και εκτός της διαδρομής από και προς το σχολείο.

Κάθε ηλεκτρονικό βραχιόλι κοστίζει 20 ευρώ και το σύστημα εντοπισμού αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τις περιφέρειες και τους δήμους.

 Η Κλερ Πουρσάν, υπεύθυνη του  προγράμματος, δήλωσε μάλιστα:    «Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς στην περιοχή αλλά κι αλλού».  

Photo: BFMTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top