Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν: Μιλά για «υπό κατάληψη» νησιά του Αιγαίου

Καυγάς με την αντιπολίτευση – «Ετοιμάζω φάκελο για τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Ερντογάν: Κάνει λόγο για "υπό κατάληψη" νησιά του Αιγαίου

Καυγάς ξέσπασε στην Τουρκία (ακόμα μια φορά) για τα ελληνικά νησιά. Την ώρα που ο Ερντογάν προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα για την επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής «Κλάδος Ελαίας» που έχει πνίξει στο αίμα τη βόρεια Συρία, η αντιπολίτευση της χώρας του, τον κατηγορεί πως «χάρισε» στην Ελλάδα νησιά του Αιγαίου.

Απαντώντας στις συνεχείς επιθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που κάθε τόσο τον καλεί να δώσει εξηγήσεις για τα «υπό κατοχή» ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ο «Σουλτάνος» τραβά το σχοινί και απαντά:

«Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Και μετά στέλνει τον “λογαριασμό” στην Κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε! Εσείς! Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάνη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε!», δήλωσε σε έντονο ύφος ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νικομήδεια.

Νωρίτερα ο τούρκος Πρόεδρος είχε αναφέρει σχετικά με την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας», πως διεξάγεται παράλληλα ένας διπλωματικός αγώνας, προκειμένου να μην υποστούν έπειτα «μία ήττα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως έγινε στη Λωζάνη».

«Όσο συνεχίζεται ο αγώνας μας, τόσο η αποφασιστικότητά μας αυξάνεται. Εμείς από την Άγκυρα, αλλά και ο Πρωθυπουργός μας και οι Υπουργοί μας κάνουν έναν διπλωματικό αγώνα. Μιλάμε με τη Ρωσία, με την Αμερική, με την Αγγλία, με διάφορες χώρες της Ευρώπης... Γιατί αν δεν εξηγήσεις στη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε και άλλες φορές στην Ιστορία, θα κερδίσεις στο πεδίο των μαχών, αλλά θα χάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και στη Λωζάνη το ίδιο δεν έγινε; Αυτό έγινε», δήλωσε ο Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top