Ήθελε να αιματοκυλήσει το μετρό της Νέας Υόρκης γιατί είχε αφίσες Χριστουγέννων

Καρέ καρέ η στιγμή που ο βομβιστής πυροδοτεί τα εκρηκτικά

Οι χριστουγεννιάτικες αφίσες στον σταθμό λεωφορείων Port Authority στη Νέα Υόρκη φαίνεται ότι ήταν αυτό που πυροδότησε το μένος του 27χρονου τζιχαντιστή από το Μπαγκλαντές, Akayed Ullah και τον έκανε να ζωστεί με εκρηκτικά για να αιματοκυλήσει το μετρό.

Διαβάστε επίσης: Tζιχαντιστής προκάλεσε την έκρηξη στη Νέα Υόρκη – Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του

Έκρηξη στη Νέα Υόρκη - Συνελήφθη ύποπτος

Αυτό φέρεται τουλάχιστον να ισχυρίστηκε ο ίδιος στις αρχές, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Επίσης, ο 27χρονος Τζιχαντιστής, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο είπε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό και ότι στόχος του ήταν να εκδικηθεί για τη βία κατά των Μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.

Φέρεται επίσης να είπε ότι καθώς περνούσε έξω από το σταθμό το πρωί της Δευτέρας είδε τις χριστουγεννιάτικες αφίσες και στο μυαλό του ήρθε αμέσως το κάλεσμα του ISIS για επιθέσεις μοναχικών λύκων μέσα στα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός αποτελείτο από μια 9βολτη μπαταρία, ζάχαρη, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και βίδες, αλλά ο 27χρονος την ενεργοποίησε πρόωρα και γι’ αυτό δεν υπήρξαν μεγαλύτερες απώλειες.

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ως μία ακόμα εκδοχή για την επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης την αναζωπύρωσή της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας μετά από την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, αλλά κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Στη δημοσιότητα δόθηκε τέλος και βίντεο που δείχνει καρέ καρέ τον δράστη να ενεργοποιεί τον εκρηκτικό μηχανισμό και να προκαλεί τον πανικό στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top