Tαραχές στην Ουκρανία για τον Σαακασβίλι - Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο έξω από το Κοινοβούλιο

Η αστυνομία απέτυχε να συλλάβει τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας

Έφοδο στον χώρο συγκέντρωσης οπαδών του Μιχαήλ Σαακασβίλι έξω από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, πραγματοποίησαν δεκάδες αστυνομικοί με εξοπλισμό καταστολής ταραχών σε μια αποτυχημένη απόπειρα να συλλάβουν τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας, ο οποίος την Τρίτη απελευθερώθηκε από οπαδούς του ενώ βρισκόταν υπό κράτηση ως ύποπτος για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Οι διαδηλωτές υπερασπίστηκαν το στρατηγείο τους, το οποίο στήθηκε τον Σεπτέμβριο, γεγονός που προκάλεσε συγκρούσεις στις οποίες τέσσερις αστυνομικοί και άγνωστος αριθμός πολιτών τραυματίστηκαν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Κιέβου.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Σαακασβίλι επανέλαβε ότι δεν θα παραδοθεί στις αρχές επιβολής του νόμου, όπως του είχε ζητηθεί μέχρι τις 10:00 ώρα Ελλάδος. «Είμαι έτοιμος να συναντήσω έναν εκπρόσωπο του εισαγγελέα στον καταυλισμό των διαδηλωτών», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας είχε λάβει την ουκρανική υπηκοότητα και διορίστηκε κυβερνήτης της Οδησσού προτού έρθει σε ρήξη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Οι αρχές κατηγορούν τον 49χρονο πολιτικό ότι έλαβε χρηματοδότηση από μια εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με τον φιλορώσο πρώην πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση. 

Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών. Παράλληλα, ο Σαακασβίλι καταζητείται και στη Γεωργία αλλά υποστηρίζει ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top