Συναγερμός στη Φλόριντα μετά από ομιλία διαβόητου νεοναζί – Διαδηλώσεις οργής

Επιστρατεύτηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα και εκατοντάδες αστυνομικοί

Έκτακτα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει ένα νέο Σάρλοτσβιλ έλαβε η αστυνομία της Φλόριντα, με αφορμή την ομιλία του διαβόητου νεοναζί Ρίτσαρντ Σπένσερ, σε κτίριο του Πανεπιστημίου (της Φλόριντα).

Η εκφώνηση της ομιλίας του Σπένσερ, ο οποίος είναι οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οργισμένες διαδηλώσεις.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια της 12ης Αυγούστου (στο Σάρλοτςβιλς όπου μια 32χρονη αντιφασίστρια σκοτώθηκε σε αντιδιαδήλωση), οι Αρχές επιστράτευσαν επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα και εκατοντάδες αστυνομικούς.

Παράλληλα στήθηκαν φράχτες για να εμποδιστούν οι διαδηλωτές ενώ γύρω πό την πανεπιστημιούπολη, στο Γκέινσβιλ, μια πόλη 130.000 κατοίκων, οι δρόμοι αποκλείστηκαν από την αστυνομία. 

Η αναγγελία της ομιλίας του Σπένσερ στο πανεπιστήμιο, εξώθησε τον κυβερνήτη της Πολιτείας Ρικ Σκοτ να κηρύξει την κομητεία όπου βρίσκεται το δημόσιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα αυτό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Δεν θέλουμε το ναζιστικό σου μίσος» φώναξαν οι εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη εξω από το αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, ενώ σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια με πέντε

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top