Ερντογάν: Πως παρείσφρησαν κατάσκοποι στο αμερικανικό προξενείο;

Δείτε τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star Άννα Ανδρέου

Ερντογάν: Πως μπήκαν κατάσκοποι στο αμερικανικό προξενείο

«Πώς παρείσφρησαν κατάσκοποι στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη;» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερνογάν σε συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αναφερόμενος στην ένταση με τις ΗΠΑ. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τώρα ο Αμερικανός Πρέσβης Τζον Μπας αποχωρεί από την Τουρκία αλλά η τουρκική κυβέρνηση δεν δέχεται την αποχαιρετηστήρια επίσκεψή του και δεν τον βλέπει ως εκπρόσωπο των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε δεν ήταν η Τουρκία που ξεκίνησε την ένταση με την αναστολή των θεωρήσεων. «Δεν ξεκινήσαμε εμείς το ζήτημα αυτό, το έκανε η ίδια η Αμερική», είπε ο Ερντογάν αναφέροντας ότι του φάνηκε παράξενο που οι Αμερικανοί ιθύνοντες δεν ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προτού δημιουργηθεί η ένταση για το θέμα της βίζας.

«Όταν ένας πρέσβης στην Άγκυρα παίρνει μια τέτοια απόφαση και μετά λέει ‘εγώ το έκανα στο όνομα του κράτους μου, αυτό δημιουργεί προβληματισμό. Αν ο πρέσβης το αποφάσισε μόνος του, δεν πρέπει να τον κρατάνε εκεί. Θα πρέπει να του πουν πώς μπορείς εσύ να χαλάς τις σχέσεις Τουρκίας-Αμερικής, ποιος σου έδωσε αυτή την αρμοδιότητα;. Αν όμως έχει πίσω του την αμερικανική κυβέρνηση, εμείς δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με αυτούς», ανέφερε.

 

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top