Το trailer της «νέας» ταινίας Star Wars που έφτιαξε Έλληνας πιτσιρικάς στην Αμερική

Φωτόσπαθα, στολές, εφέ και όλα τα κομφόρ σε μία φθηνή, αλλά παραδόξως καλή παραγωγή

Να ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν τρεις έφηβοι (ο Χρήστος, ο “Sith” και ο “Jedi”) με πολλή τρέλα, αγάπη για τον κινηματογράφο και «τη δύναμη μαζί τους» αποφασίζουν να βουτήξουν μέσα στην αγαπημένη τους ταινία και να γίνουν οι ίδοι οι πρωταγωνιστές των παιδικών τους χρόνων. Το star.gr μίλησε με τον εμπνευστή της ταινίας, Χρήστο Πράντζαλο (Chris Prantza). Αν και μόλις 17 ετών, τελειόφοιτος μαθητής λυκείου και μόνιμος κάτοικος των Η.Π.Α., ο Χρήστος πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την παραγωγή της δικιάς του ταινίας - μικρού μήκους, αλλά και χαμηλού budget. «Όταν ήταν να ξεκινήσω τη παραγωγή, ανακάλυψα πως είναι πιο φθηνή από άλλες παραγωγές, γιατί για μια ταινία Star Wars θα είχαμε ανάγκη στολές, πλαστικά φωτόσπαθα, κάμερα, ένα κοντινό δασάκι, φαντασία, δημιουργικότητα, κάποιες ικανότητες στα ειδικά εφέ και πάνω από όλα θέληση στον εαυτό μου και στα άτομα που συνεργάστηκα».

Ως έφηβοι, δεν είχαν και αυτοκίνητο. Οι δυσκολίες που συνάντησαν για να κάνουν γυρίσματα εξωτερικού χώρου ήταν πολλές. «Έπρεπε συχνά να περπατάμε μισή ώρα μια μεγάλη ανηφόρα μέσα στο κατακαλόκαιρο, με 40 βαθμούς για να πάμε στο χώρο όπου κάναμε τα γυρίσματα». Επιπρόσθετα, η χρήση των ειδικών εφέ τους πήρε αμέτρητες ώρες δουλειάς.

Τελικά όμως ο Χρήστος Πράντζαλος κατάφερε να φτιάξει μια μικρού μήκους ταινία Star Wars, φτιαγμένη από fans για τους fans. Το σενάριο είναι με τέτοιο τρόπο γραμμένο, που οποιοσδήποτε fan της ταινίας μπορεί να το παρακολουθήσει. Όπως είπε στο star.gr, «θα είμαι πολύ περήφανος αν καταφέρω να συνδυάσω την ιστορία μου με την κανονική ιστορία του Star Wars και θα είμαι πολύ χαρούμενος αν η Lucasfilm δεν αποφασίσει να αλλάξει πάλι τη ροή των γεγονότων».

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται μετά το τέλος της πρόσφατης ταινίας "Rogue One" και παράλληλα με τα γεγονότα της πρώτης ταινίας Star Wars, "Episode IV: A New Hope". Επόμενος στόχος; Ο Χρήστος ελπίζει να ενσωματωθεί η ταινία του στο official canon time-line του Star Wars. «Θα ήταν ωραίο ο κόσμος να δει μια spin-off ιστορία σε αυτό το σύμπαν που ίσως τους κάνει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν την πρώτη ταινία "A New Hope"».

 

Αντωνία Συμεωνίδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top