Τον τερματισμό του θερινού ωραρίου αποφάσισε το Συμβούλιο Επικρατείας στην Τουρκία

Δείτε τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star Άννα Ανδρέου

Τερματισμό του θερινού ωραρίου στην Τουρκία

Τερματισμό της απόφασης της τουρκικής κυβέρνησης για εφαρμογή καλοκαιρινού ωραρίου και τον χειμώνα αποφάσισε το Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας έπειτα από προσφυγή κηδεμόνα ο οποίος εξέφραζε την αντίρρησή του. Ωστόσο αν η κυβέρνηση αλλάξει τη νομοθεσία θα μπορεί και πάλι να εφαρμόσει την απόφασή της.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας είχε δοθεί αρμοδιότητα στην κυβέρνηση να κάνει αλλαγή μιας ώρας ωστόσο το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως η αλλαγή αυτή παραμείνει μόνιμη, κάτι που είναι παράνομη. Δηλαδή το Υπουργικό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα για μόνιμη εφαρμογή καλοκαιρινού ωραρίου.

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το καλοκαιρινό ωράριο είχε ληφθεί στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016 ώστε να μπορεί η χώρα να επωφεληθεί από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να τηρήσει αυτή την εφαρμογή μόνιμα. Ωστόσο κηδεμόνας φοιτητή στην Κωνσταντινούπολη προσέφυγε μέσω δικηγόρου στο δικαστήριο ζητώντας κατάργηση της απόφασης.

Τελικά το Συμβούλιο Επικρατείας αποδέχτηκε την προσφυγή και αποφάσισε τον τερματισμό της εφαρμογής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου εκτός και αν αλλάξει η νομοθεσία. Ο δικηγόρος δήλωσε ότι θα γίνει πλέον κοινοποίηση της απόφασης και μέσα σε 30 μέρες πρέπει να υπάρξουν οι ανάλογες ρυθμίσεις. Ωστόσο η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τη νομοθεσία και να επαναφέρει την εφαρμογή της καλοκαιρινής ώρας.

 

 

Άννα Ανδρέου, Κων/λη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top