Τραγωδία στην Ιταλία: Οικογένεια βρήκε φρικτό θάνατο σε κρατήρα ηφαιστείου

Γλίτωσε το ένα τους παιδί

Οικογένεια βρήκε φρικτό θάνατο σε κρατήρα ηφαιστείου

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην πόλη Ποτσουόλι, κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας. Ένα ζευγάρι Ιταλών και ο 11χρονος γιος τους έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν μέσα στον ηφαιστειακό κρατήρα Σολφατάρα που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι πρώτες πληροφορίες για το δυστύχημα αναφέρουν ότι το 11χρονο αγόρι έχασε τον προσανατολισμό του και πέρασε τα όρια της επιτρεπόμενης για τους επισκέπτες περιοχή. Εκεί το έδαφος είναι σαθρό και η άμμος παρέσυρε το παιδί με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου.

Ο πατέρας, του, ηλικίας 45 ετών, πέθανε στην προσπάθειά του να σώσει το παιδί αλλά τον «ρούφηξε το έδαφος». Κατά την ίδια προσπάθεια πέθανε και η 42χρονη μητέρα. Η θερμοκρασία μέσα στον κρατήρα ξεπερνούσε τους 1.000 βαθμούς κελσίου.

Το άλλο παιδί της οικογένειας, ηλικίας 7 ετών, επέζησε. Η κινητοποίηση ασθενοφόρου κα γιατρών ήταν άμεση, αλλά δυστυχώς ήταν αργά για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η περιοχή Solfatara είναι ένας ρηχός ηφαιστειακός κρατήρας στο Pozzuoli κοντά στη Νάπολη. Πρόκειται για αδρανές ηφαίστειο που ωστόσο εξακολουθεί να εκπέμπει πίδακες ατμού και αποτελεί τμήμα της ηφαιστειακής περιοχής Campi Flegrei.

 

Πηγή/Φωτό: Ansa

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top