Αφανίζουν «αμόλυντη» φυλή στον Αμαζόνιο

Ανθρακωρύχοι σφαγίασαν μέλη φυλής που δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με το σύγχρονο κόσμο

Αφανίζουν αμόλυντη φυλή ιθαγενών στον Αμαζόνιο

Έρευνα για τη σφαγή «αμόλυντης» φυλής που ζούσε κατά μήκος του Αμαζονίου και δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό διέταξαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, τουλάχιστον δέκα μέλη της φυλής, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά δολοφονήθηκαν άγρια από ανθρακωρύχους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάποιοι ανθρακωρύχοι ανέφεραν σε μπαρ κοντά στα σύνορα ότι σκότωσαν βάναυσα τα μέλη της φυλής.

Περιέγραφαν μάλιστα το αποτρόπαιο έγκλημά τους με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς κατακρεούργησαν τα σώματα των ιθαγενών και τα πέταξαν στο ποτάμι.

Οι αρχές της Βραζιλίας που ασχολούνται με τους αυτόχθονες ξεκίνησαν ειδικές έρευνες, ενώ οι ανθρακωρύχοι ισχυρίστηκαν ότι αναγκάστηκαν να σκοτώσουν τους ιθαγενείς για να μην σκοτωθούν οι ίδιοι.

Οι δολοφονίες αυτές συνέβησαν πριν από ένα περίπου μήνα και οι αρχές έχουν στα χέρια τους αρκετά στοιχεία, αλλά ακόμα δεν έχουν σχηματίσει ακριβή εικόνα για το τι συνέβη.

«Παρακολουθούμε το θέμα, αλλά τα εδάφη είναι μεγάλα και η πρόσβαση είναι περιορισμένη. Αυτές οι φυλές είναι ανέγγιχτες -ακόμα και η Funai έχει μόνο σποραδικές πληροφορίες γι' αυτούς. Έτσι, είναι δύσκολη δουλειά και απαιτείται η συνεργασία όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών», δήλωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση, Πάμπλο Λουθ ντε Μπελτραντ.

Τον περασμένο Απρίλιο η Funai έκλεισε πέντε από τις 19 βάσεις που χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί και να προστατεύει τις απομονωμένες φυλές.

Τρεις από τις βάσεις αυτές βρίσκονται στην κοιλάδα του Τζαβάρι, η οποία είναι γνωστή ως η πιο απρόσιτη περιοχή και πιστεύεται ότι φιλοξενείς τις πιο «αμόλυντες» φυλές της Γης.

Περίπου 20 από τις 103 μη ταξινομημένες φυλές που καταγράφηκαν στη Βραζιλία βρίσκονται στην κοιλάδα αυτή, γεγονός που σημαίνει ότι εάν αποδειχθεί πως όντως σφαγιάστηκαν αυτοί οι ιθαγενείς, πρόκειται για γενοκτονία και τεράστια ανθρωπολογική καταστροφή μιας εξαιρετικά σπάνιας φυλής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top