Ολοκληρωτική καταστροφή: Η Ίρμα κατέστρεψε το αεροδρόμιο όπου τα αεροπλάνα περνούν ξυστά από τους λουόμενους

Τεράστιες πέτρες συνέθλιψαν αεροπλάνα, οι εγκαταστάσεις διαλύθηκαν και πλημμύρισαν

Ούτε το διάσημο αεροδρόμιο «Princess Juliana» γλίτωσε από το μένος του τυφώνα Ίρμα, ο οποίος ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Ίρμα που χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως «ο πιο ισχυρός τυφώνας όλων των εποχών στον Ατλαντικό» έκανε φονικό πέρασμα από τα νησιά της Καραϊβικής, αφανίζοντας δυο εξ΄αυτών και αφήνοντας πίσω του 8 νεκρούς.

Οι καταστροφές στις εγκαταστάσεις και στα κτίρια είναι ανυπολόγιστες, ενώ όπως βλέπετε και στις φώτο που κάνουν το γύρο του κόσμου, το αεροδρόμιο «Princess Juliana» που βρίσκεται στο St Maarten, διαλύθηκε στην κυριολεξία.

Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα αεροδρόμια του κόσμου λόγω της ιδιομορφίας του, καθώς τα αεροπλάνα κατά την διάρκεια της προσγείωσης περνούν ξυστά από τα κεφάλια των λουόμενων πάνω από την παραλία Maho.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι άνεμοι που φυσούσαν με 297 χιλιόμετρα/ώρα, «σήκωσαν» τεράστιες πέτρες που προσγειώθηκαν πάνω στο αεροπλάνα, ενώ οι διάδρομοι επιβίβασης διαλύθηκαν από τον μεγάλο όγκο βροχής και τους ισχυρούς ανέμους.

Στο εσωτερικό του αεροδρομίου, ο χώρος του check in πλημμύρισε, και μέρη του κτιρίου κατέρρευσαν.

Οι πρώτες φωτογραφίες του κατεστραμμένου αεροδρομίου, τραβήχτηκαν από ομάδα διάσωσης που έφτασε εκεί μετά το τέλος της καταιγίδας.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΟΥ REUTERS ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top