Οι ειδικοί εξηγούν στο STAR γιατί η Βόρεια Κορέα με τη βόμβα υδρογόνου μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο όλεθρο

Ήδη σύμφωνα με αναλυτές το πεντάγωνο σχεδιάζει τα επόμενα βήματα απέναντι στην Απειλή που λέγεται Βόρεια Κορέα

Η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και μάλιστα με βόμβα υδρογόνου, σύμφωνα με ειδικούς βάζει την Βόρεια Κορέα στις χώρες που μπορούν  να προκαλέσουν τον παγκόσμιο όλεθρο.

«Είναι αδύνατον να σημειωθεί μια τόσο ισχυρή σεισμική δόνηση από μια βόμβα τύπου Χιροσίμα ή Ναγκασάκι έστω και αν αυτή  έχει ενισχυθεί από δευτέριο ή τρίτιο στο εσωτερικό της. Σύμφωνα με την γραφική παράσταση, η σεισμική δόνηση δίνει μια ισχύ 100 ως 200 κιλοτόνους και αυτό σημαίνει πλέον ότι η Βόρεια Κορέας έχει βόμβα υδρογόνου. Να μην διανοηθούν ότι τα πυρηνικά της όπλα είναι ανίσχυρα» εξηγεί ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής (Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων), Θεόδωρος Λιόλιος.

Ήδη σύμφωνα με αναλυτές το πεντάγωνο σχεδιάζει τα επόμενα βήματα απέναντι στην Απειλή που λέγεται Βόρεια Κορέα.

«Πληροφορίες μου φέρνουν ότι σε Ιαπωνικά και Νοτιοκορεατικά  αεροδρόμια έχει ενισχυθεί πάρα πολύ η αμερικανική στρατιωτική παρουσία όπως και η αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ σε Αλάσκα Γκουάμ και  σε άλλες περιοχές του Ειρηνικού» λέει ο διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής, Αθανάσιος Δρούγος.

Οι  φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Κιμ Γινκγ Ούν δίπλα στην βόμβα υδρογόνου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δόθηκαν για να τονίσουν ότι πλέον μπορούν  να κατασκευάσουν βόμβα  μικρού μεγέθους ώστε να μπορεί  τοποθετηθεί σε ένα βαλλιστικό πύραυλο.

«Η φωτογραφία της πυρηνικής συσκευής δείχνει μια συσκευή που μοιάζει με φιστίκι. Έχει δυο λοβούς και προσομοιάζει με βόμβα υδρογόνου. Δεν  χρειάζεται να έχει αεροδυναμικό σχήμα, αλλά το ζήτημα είναι η έκκληση ενέργεια για να καταστρέψει και δεν παίζει ρόλο στο κώνο το σχήμα της γεωμετρίας. Το βεληνεκές είναι τέτοιο που μπορεί να φτάσει ακόμη και σε ευρωπαϊκές χώρες» προσθέτει ο καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος.

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι πως η νέα πυρηνική δοκιμή  με βόμβα υδρογόνου της Βόρεια Κορέας θα προκαλέσει μια κούρσα εξοπλισμών με πυρηνικά στην περιοχή του Ειρηνικού. Είναι αναμενόμενο πως τόσο η Νότια Κορέα  όσο και Ιαπωνία θα ζητήσουν πυρηνικά από τις ΗΠΑ, αν δεν προχωρήσουν στην κατασκευή τους, καθώς η Ιαπωνία έχει την τεχνογνωσία για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top