Επτά μαθήτριες νεκρές από πυρκαγιά σε σχολείο

Ακόμη 10 άτομα τραυματίστηκαν

Τραγικό θάνατο βρήκαν επτά κορίτσια μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο σχολείο τους στο Ναϊρόμπι, ενώ ακόμη άλλα 10 άτομα τραυματίστηκαν.

Η αρχηγός της αντιπολίτευσης της Κένυας, Raila Odinga, ζήτησε σήμερα έρευνα, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στον κοιτώνα της σχολικής μονάδας.

Ο υπουργός Παιδείας Fred Matiangi δήλωσε ότι η κυβέρνηση διέταξε τη σχολή θηλέων, Moi,  να κλείσει για δύο εβδομάδες, ενώ διευκρίνισε ότι η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει γνωστή.

Γονείς εξαγριωμένοι, και με δάκρυα στα μάτια, έφτασαν έξω από το σχολείο για να μάθουν αν ανάμεσα στα θύματα ήταν τα δικά τους παιδιά. Οι αξιωματικοί ασφαλείας προσπάθησαν να προλάβουν τις εντάσεις και τα επεισόδια έξω από το σχολείο.

Δεκάδες σπουδαστές έχουν χάσει στο παρελθόν τη ζωή τους από φωτιές σε σχολεία της Κένυας. Το 2001, 58 μαθητές σκοτώθηκαν σε φωτιά στο κοιτώνα στο Δημοτικό Σχολείο του Kyanguli έξω από το Ναϊρόμπι. Το 2012, οκτώ μαθητές σκοτώθηκαν σε σχολείο στην κομητεία Homa Bay στη δυτική Κένυα.

Η ελλιπής ασφάλεια και οι ανύπαρκτες συνθήκες έκτακτης ανάγκης έχουν κατηγορηθεί για κάποιες από τις παλιές πυρκαγιές στα σχολεία αλλά και για άλλες τραγωδίες όπως η κατάρρευση ενός κτιρίου στο Ναϊρόμπι τον Μάιο,  όπου σκοτώθηκαν περίπου 50 άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top