Λίβανος και Χεζμπολάχ αναστέλλουν την επιχείρησή τους κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου

Λίβανος και Χεζμπολάχ κατά του ισλαμικού κράτους

Αναστέλλουν την επιχείρησή τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε μια ορεινή περιοχή στη μεθόριο με τη Συρία ο λιβανέζικος στρατός και η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η παύση των εχθροπραξιών εφαρμόστηκε στις 7 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) για να ανοίξει τον δρόμο για την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων για την επιστροφή των στρατιωτών που αιχμαλώτισε το 2014 το ΙΚ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του στρατού του Λιβάνου.

Ο στρατός αυτός είχε ξεκινήσει μια επιχείρηση για την εκκαθάριση της μεθορίου με τη Συρία από τους τζιχαντιστές, στις 19 Αυγούστου. Την Τρίτη, μάλιστα, 22 Αυγουστου, δήλωσε ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής που κρατούσαν οι μαχητές του ΙΚ. Από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σκοτωθεί από νάρκες 4 Λιβανέζοι στρατιώτες.

Όπως υποστηρίζει ο λιβανέζικος στρατός, περίπου 600 μαχητές του ΙΚ ήταν παρόντες στην περιοχή αυτή στον βορειοανατολικό Λίβανο και απειλούσαν εδώ και καιρό την ασφάλεια της χώρας.

Η Χεζμπολάχ διεξήγαγε παράλληλη επιχείρηση κι ανακοίνωσε, επίσης, μονομερή κατάπαυση του πυρός, «στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας για τον τερματισμό της μάχης κατά του Νταές στην περιοχή της δυτικής Κάλαμουν».

Ο στρατός του Λιβάνου διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει συντονισμός του με τη Χεζμπολάχ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top