Η Γερμανία επαναπάτρισε χρυσό, αξίας 120 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Σταματά τις θεωρίες συνωμοσίας

Η Γερμανία επαναπάτρισε χρυσό, αξίας 120 δισεκατομμυρίων ευρώ, που βρισκόταν αποθηκευμένος σε δομές φύλαξης στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη. Με τον τρόπο αυτό, σταματούν θεωρίες συνωμοσίας και θρύλοι που κυκλοφορούσαν στη Γερμανία σχετικά με την ύπαρξη ή μη του χρυσού αυτού.

Τα τελευταία χρόνια είχαν πληθύνει οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τα αποθέματα χρυσού της Γερμανίας και αν αυτά υφίστανται πραγματικά. Μετά από κεντρική απόφαση, επέστρεψε στη Γερμανία το 50% των αποθεμάτων, τα οποία βρίσκονται τώρα στην Φρανκφούρτη.

Στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, 3.378 τόνοι χρυσού είχαν αποθηκευτεί, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, μακριά από το βλέμμα της Μόσχας.

Η Μπούντεσμπανκ θέλει να επαναπατρίσει τη μισή ποσότητα του χρυσού που βρίσκεται στο εξωτερικό μέχρι τα τέλη του 2017. Η υπόλοιπη ποσότητα θα παραμείνει μοιρασμένη στις Κεντρικές Τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αγγλίας.

Η γερμανική κεντρική Τράπεζα άρχισε τη διαδικασία επαναπατρισμού με μυστικές αποστολές εκατοντάδων ράβδων χρυσού το 2013, όταν παρουσιάστηκαν τα οικονομικά προβλήματα στη Γηραιά Ήπειρο.

Σίγουρα όμως, όπως σχολιάζει και το CNN, πρόκειται για μία ένδειξη ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και οι Γερμανοί δεν ανησυχούν πλέον από ενδεχόμενη αρπαγή των αποθεμάτων τους σε χρυσό από τη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top