Νέο βίντεο με τους μακελάρηδες της Καταλoνίας - Ψωνίζουν ξέγνοιαστοι πριν σκορπίσουν το θάνατο

Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν ιδιαιτέρως αυξημένα στην Ισπανία

Αίσθηση έχει δημιουργήσει στην Ισπανία, βίντεο που δημοσιοποίησε εφημερίδα της Καταλoνίας, το οποίο δείχνει ξέγνοιαστους και ψύχραιμους τους τρομοκράτες της Καμπρίλς να ψωνίζουν από κατάστημα πρατηρίου καυσίμων, λίγες ώρες πριν από τις επιθέσεις της περασμένης Πέμπτης.

Μάλιστα όπως δημοσιεύει η εφημερίδα πήγαν τέσσερις φορές στο συγκεκριμένο μίνι μάρκετ. Στο βίντεο έχουν καταγραφεί ο Ομάρ Χιτσάμι, ο Χουσέιν Αμπουγιακούμπ αδελφός του οδηγού του βαν που σκόρπισε το θάνατο στη Βαρκελώνη και ο Μούσα Ουκαμπίρ. Αγόρασαν ομελέτες, ψωμί και αναπτήρες. Και οι τρεις σκοτώθηκαν μετά στην Καμπρίλς.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και στη Γαλλία αφού οι τρομοκράτες έκαναν μικρό ταξίδι στο Παρίσι.

«Δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να πιστέψει ότι το γρήγορο αυτό ταξίδι αποφασίστηκε μόνο για να αγοράσουν μία κάμερα στη FNAC έτσι πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε. Οι Ισπανικές και οι Γαλλικές αρχές πρέπει να μάθουν τι συνέβη και γιατί ήρθαν» δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολίν.

Στην Ισπανία όπως είναι φυσικό η διπλή τρομοκρατική επίθεση έχει ανησυχήσει και έτσι τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν ιδιαιτέρως αυξημένα.

«Θα διατηρήσουμε το επίπεδο ασφαλείας στο τέσσερα αλλά θα αυξήσουμε την ένταση των πηγών ειδικά για το επιχειρησιακό αντιτρομοκρατικό σχέδιο μας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Γιοακίμ Φορν.

Είναι τέτοια η αναστάτωση που έχει προκληθεί ιδίως σε τουριστικά μέρη που Δήμαρχος της Βενετίας, δήλωσε ότι όποιος φωνάξει Αλαχ ου άκμπαρ, ο Θεός είναι μεγάλος στα αραβικά θα πυροβολείται.

Μετά από όλα αυτά νέο προπαγανδιστικό βίντεο έρχεται να αναστατώσει την Ισπανία. Δύο ξένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κατάγονται από την Κόρδοβα και την Ανδαλουσία απειλούν ευθέως τους Χριστιανούς Ισπανούς υποσχόμενοι ένα νέο χαλιφάτο στην Ανδαλουσία

«Μη ξεχνάτε το αίμα μουσουλμάνων που χύσατε στην Ισπανία. Θα εκδικηθούμε τη σφαγή που τώρα κάνε στο Ισλαμικό Κράτος. Με τη βοήθεια του Αλλάχ η Αλ Ανταλούς (Ανδαλουσία) θα γίνει ξανά αυτό που ήταν μία γη χαλιφάτου».

Οι Καταλανοί αστυνομικοί αναζήτησαν στοιχεία σε εγκαταλελειμμένο εστιατόριο όπου φέρεται ότι συγκεντρωνόταν ο πυρήνας και σε κατάστημα στην Καμπρίλς από όπου σύμφωνα με τα υπάρχοντας στοιχεία αγόρασαν όπλα. Τέλος όπως έγινε γνωστό ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερο σήμερα και τον Σαλάχ Ελ Καρίμπ καθώς δεν υπήρξαν βάσιμα στοιχεία εναντίον του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top