Θέλουν να μας κάνουν τη ζωή κόλαση! Ακυρώθηκε μεγάλη συναυλία λόγω τρομοκρατικής απειλής στην Ολλανδία

Πανικός στο Ρότερνταμ – Εντοπίσθηκε ύποπτο όχημα με φιάλες αερίου- Απετράπη νέο μακελειό

Τρομοκρατική απειλή ακύρωσε συναυλία στο Ρότερνταμ

Πέπλο τρομοκρατίας εξακολουθεί να σκεπάζει την Ευρώπη, σκορπώντας τον φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο… 

Την Τετάρτη, συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο, όταν εντοπίστηκε ύποπτη τσάντα στο διεθνές αεροδρόμιο του Στάνστεντ, ενώ στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Ρότερνταμ, συναυλία αμερικανικού ροκ συγκροτήματος ακυρώθηκε λόγω «τρομοκρατικής απειλής» και απετράπη, όπως φαίνεται την τελευταία στιγμή νέο μακελειό. 

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, μετά από έρευνες οι ολλανδικές αρχές εντόπισαν λευκό βαν που μετέφερε φιάλες αερίου, κοντά στο χώρο της συναυλίας. Ο οδηγός του οχήματος, που είχε ισπανικές πινακίδες, βρίσκεται  υπό κράτηση. Την πληροφορία γνωστοποίησε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ. Μάλιστα, την πληροφορία για την τρομοκρατική απειλή έδωσαν στις ολλανδικές αρχές ασφαλείας οι αντίστοιχες ισπανικές, μετά και τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν. 

Το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια, οι Allah-Las, σχεδίαζαν να δώσουν στις 20.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας) συναυλία στο Ρότερνταμ, στη δυτική Ολλανδία, και ο συναυλιακός χώρος επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό στις 19.30 τοπική ώρα.

Αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα περικύκλωσαν το κτίριο (1000 θέσεων), το οποίο εκκενώθηκε. Δεκάδες θεατές απομακρύνθηκαν και η αντιτρομοκρατική μονάδα της Υπηρεσίας Ειδικών Επεμβάσεων (DSI) έσπευσε στο σημείο.  

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία του Ρότερνταμ δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Αντιδράσεις για το όνομα του συγκροτήματος

Τα μέλη του συγκροτήματος Allah-Las είχαν δηλώσει παλιότερα στην εφημερίδα Guardian ότι χρησιμοποίησαν στο όνομα τους τη λέξη All, η οποία στα αραβικά σημαίνει "Θεός", γιατί ήθελαν έναν όνομα που να ακούγεται κάπως «ιερό», χωρίς να σκεφτούν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει προσβολή για ορισμένους. 

«Λαμβάνουμε email από Μουσουλμάνους, εδώ στις ΗΠΑ αλλά και από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δηλώνουν προσβεβλημένοι, όμως αυτό δεν ήταν ποτέ η πρόθεση μας», είχε δηλώσει ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Μάιλς Μισό, σημειώνοντας ότι «όταν τους εξηγούμε, καταλαβαίνουν». 

Δείτε επίσης: Συναγερμός ξανά στο Λονδίνο!Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο του Στάνστεντ-Αγωνία για τους επιβάτες

Δείτε επίσης: Το Βέλγιο είχε ειδοποιήσει τις ισπανικές αρχές για τον ιμάμη που σχεδίασε την επίθεση στη Βαρκελώνη

Δείτε επίσης:Ανατριχιαστική ομολογία: «Σχεδιάζαμε πολύ μεγάλο χτύπημα στη Βαρκελώνη»

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top