Προσοχή σκληρές εικόνες: Δυο νεκροί και 8 τραυματίες από τη επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία

Video ντοκουμέντο από την στιγμή που ένας άνδρας τραυματίζει πολίτες/ Πρώτη ανάρτηση: 18-08-2017 18:58

Δυο νεκροί και 8 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση με μαχαίρι, στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας, όπως γνωστοποίησε αξιωματούχος από το νοσοκομείο της πόλης στο πρακτορείο ειδήσεων STT.

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Το νέο περιστατικό, σημειώθηκε στην Marquet Square, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά περαστικών, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον πυροβολήσουν στο πόδι και εν συνεχεία να τον συλλάβουν.

Οι Αρχές κάλεσαν τον κόσμο να μείνει μακριά από το κέντρο της πόλης. Όπως μεταδίδει η The Sun, δεν είναι ακόμα σαφές αν ο δράστης ήταν ένας ή πολλοί. Μαρτυρίες, αναφέρουν πως μια ομάδα ατόμων όρμησε στην αγορά της πόλης με μαχαίρια, φωνάζοντας «Allahu Akbar». Ωστόσο ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Άλλο αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν πως πολλοί πολίτες μαχαιρώθηκαν πριν η φινλανδική αστυνομία συλλάβει τον δράστη (ή έναν από τους δράστες).

Η αστυνομία αναζητά άλλους πιθανούς του συνεργούς, ενώ η ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Ο επικεφαλής της Φινλανδικής αστυνομίας, δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηριστεί το γεγονός στην πόλη Τούρκου «τρομοκρατικό», και πρόσθεσε πως «δεν γνωρίζουμε το κίνητρο ή τι ακριβώς συνέβη».

Να αναφέρουμε τέλος, πως η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα, εντείνοντας τις περιπολίες και τους ελέγχους, μετά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην πόλη Τούρκου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top