Επίδειξη δύναμης από ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα – Τι συμφώνησε ο Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας

Πως αντιδρά η Κίνα

Τα ...πυραυλικά κόλπα του Κιμ Γιόνγκ Ουν έχουν εξοργίσει τον Τραμπ και τους ηγέτες των χωρών της κορεατικής χερσονήσου. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συνομίλησαν τηλεφωνικά και αποφάσισαν να αναλάβουν περαιτέρω δράση στο βορειοκορεατικό ζήτημα.

Όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, διαμηνύουν οι Αμερικανοί στην Πιόνγκ Γιάνγκ.

Οι βορειοκορεάτες ωστόσο δεν πτοούνται.  Ο πρόεδρος της ανώτατης λαϊκής συνέλευσης  Κιμ Γιονγκ Ναμ, αναχώρησε  με όλες τις στρατιωτικές τιμές από την Πιον Γιάνγκ για την Τεχεράνη, προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του Ιρανού προέδρου. Και όλα αυτά την περίοδο που οι αμερικανοί έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην Τεχεράνη για το βαλλιστικό της πρόγραμμα.

Ο Τραμπ επιδεικνύει το αντιπυραυλικό σύστημα της χώρας του με επιτυχημένες δοκιμές από την Αλάσκα. Η ανάπτυξη του ωστόσο στη Νότια Κορέα βρίσκει αρκετούς πολίτες αντίθετους την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας αφήνει ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν μεταξύ άλλων την Κίνα να συνετίσει το καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ. Οι Κινέζοι όμως φαίνεται πως νοιάζονται περισσότερο για την σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων με τους αμερικανούς και δίνουν υποσχέσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top