Οι ΗΠΑ στέλνουν στην κυπριακή ΑΟΖ υποβρύχιο τελευταίας τεχνολογίας – Αρκεί ένα «yes» για να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος

Tο "Uss Penssylvania" είναι αόρατο και δεν του ξεφεύγει κανένας εχθρός

Στη θαλάσσια περιοχή δίπλα στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, πλέει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους». Μεταξύ των άλλων πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν βρίσκεται κι ο απόλυτος φονιάς: ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τελευταίας τεχνολογίας.    

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Το «Τζορτζ Μπους» με τα συνοδευτικά του σκάφη πλέουν στην περιοχή ανοικτά της Κύπρου εδώ και 48 ώρες. Μεταξύ τους είναι και το πυρηνικό υποβρύχιο που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως η απόλυτη φονική μηχανή. Ένα υποβρύχιο σαν το USS Pensylvania που μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και πυρηνικό πόλεμο.

Η εντολή βέβαια για την εκτόξευση ενός πυρηνικού πυραύλου έρχεται απευθείας από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και πρέπει να εξακριβωθεί η αυθεντικότητά της. 

Δείτε επίσης: To West Capella έριξε άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ - Αρχίζει η γεώτρηση υπό το βλέμμα ξένων δυνάμεων

Οι πυρηνικές κεφαλές μόνο σε αυτό το υποβρύχιο είναι πιο καταστροφικές από όλες τις βόμβες που ερρίφθησαν και στους δυο Παγκοσμίους Πολέμους μαζί.

Τα πυρηνικά υποβρύχια τύπου Οχάιο, όπως το Uss Penssylvania είναι επίσης αόρατα, ενώ οι τορπίλες τους είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες. Έτσι, είναι σχεδόν αδύνατο για τα σκάφη που θα μπουν στο στόχαστρό τους να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουν το χτύπημα.   

Τα πυρηνικά υποβρύχια διαθέτουν πλέον την τεχνολογία, ώστε να εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους κάτω από το νερό με μεγάλη ακρίβεια.

ΒΙΝΤΕΟ STAR 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top