Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν: Μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις και στην ακίνητη περιουσία

Tα ανακοίνωσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Τα πρώτα μέτρα του Μακρόν για την οικονομία

Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εchos».

Ο Φιλίπ, αποκάλυψε την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Μακρόν, ξεκινώντας από την μείωση των φόρων, προκειμένου να δοθεί ανάσα στις επενδύσεις.

Όπως είπε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση στοχεύει σε ένα δημόσιο έλλειμμα 2,7% του ΑΕΠ το 2018 και ανάπτυξη 1,6% το 2017 και 1,7% το 2018.

Ο ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

Η Γαλλία αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των Βρυξελλών το 2018 για το έλλειμμα και τις δημόσιες δαπάνες της.

Όπως εξήγησε ο Εντουάρ Φιλίπ, δεν είναι «φετιχιστής των αριθμών» αλλά ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των φόρων.

Συνολικά τα φορολογικά βάρη θα ελαφρύνουν κατά 11 δις, ήτοι 0,6% του ΑΕΠ. Επίσης θα νομοθετηθεί μεταβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας και μείωσή του κατά 3 δις ευρώ.

Ο ΕΝΤΟΥΑΡ ΦΙΛΙΠ

«Αντί του φόρου ακίνητης περιουσίας θα δημιουργήσουμε έναν φόρο για την ακίνητη περιουσία (IFI), ώστε να γίνει δικαιότερος ο φόρος», δήλωσε ο Φιλίπ.

Οι επιχειρήσεις θα δουν επίσης τους φόρους του να μειώνονται και θα φθάσουν το 25% ως το 2022. «Θέλουμε να προκαλέσουμε μια φορολογική ανάσα υπέρ των επενδύσεων, των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης» επεσήμανε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Η μείωση των φόρων θα επιτευχθεί από μείωση των δημοσίων δαπανών, όπως επεσήμανε, η οποία θα ανέλθει σε 20 δις ευρώ το 2018. Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν είναι να συγκρατήσει το δημόσιο της Γαλλίας και «να το επαναφέρει σε ανεκτά επίπεδα». Ο Εντουάρ Φιλίπ κατέληξε λέγοντας ότι το ΑΕΠ θα χάσει 5 μονάδες στην πενταετία Μακρόν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top