ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για νέα επίθεση με χημικά στη Συρία από τον Άσαντ

Οι ΗΠΑ αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Συρίας έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η ανακοίνωση των ΗΠΑ, που αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ ετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Στη δήλωση του, ο Λευκός Οίκος αναφέρει πως οι προετοιμασίες της Συρίας, μοιάζουν με εκείνες που έγιναν πριν την χημική επίθεση της 4ης Απριλίου που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο, με τις συγκλονιστικές εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Τότε την ζωή τους είχαν χάσει πάνω από 100 άμαχοι, ανάμεσα τους και πολλά μικρά παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Θυμίζουμε, ότι ως αντίποινο τότε, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είχε διατάξει επίθεση με πυραύλους εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης.

«Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει πιθανές προετοιμασίες για άλλη μια επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς Άσαντ που πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα τη μαζική δολοφονία πολιτών, ανάμεσά τους και αθώα παιδιά» αναφέρει η δήλωση του Λευκού Οίκου.

Όπως αναφέρουν οι «New York Times», η παραπάνω δήλωση που αιφνιδίασε ακόμη και μέρος της στρατιωτικής ηγεσίας των ΗΠΑ, σημειώνει επίσης πως «οι ΗΠΑ βρίσκονται στη Συρία για να εξαρθρώσουν το Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία. Αν, ωστόσο, ο κ. Άσαντ εξαπολύσει ακόμη μια επίθεση μαζικής δολοφονίας χρησιμοποιώντας χημικά όπλα, εκείνος και οι στρατιωτικοί του, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top