Πως θα επηρεάσουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις οι εκλογές στην Αλβανία

Το δίλημμα των Αλβανών, ο Ερντογάν και το… χάος

Το αποτέλεσμα των αλβανικών εκλογών και πώς αυτές θα επηρεάσουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, ανέλυσε ο Ηλίας Παπανικολάου. Ο αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

«Έχουν ακουστεί πολλές υπερβολές για τη σχέση της Αλβανίας με την Ελλάδα, και για τη σχέση της Αλβανίας με τα κράτη με τα οποία συνορεύει.Η Αλβανία είναι ένα μικρό, φτωχό κράτος, που οφείλει να επιδιώκει καλές σχέσεις γειτονίας με μεγαλύτερες χώρες όπως είναι η Ελλάδα.Επίσης, οι Αλβανοί μια είδηση περιμένουν για να χαρούν. Ίσως την περιμένουν περισσότερο και από τους Έλληνες. Αυτή είναι το τέλος της κρίσης και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Διότι το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα που υπάρχει αυτόν τον καιρό στην Αλβανία είναι η ελληνική και ιταλική κρίση, άρα τα μειωμένα εμβάσματα που στέλνουν οι εργαζόμενοι Αλβανοί στις άλλες χώρες, στην Αλβανία.Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της Αλβανίας, και το δεύτερο τα περί εμπορίου ναρκωτικών που εμάς δεν μας αφορά».

Αναφερόμενος στο όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας», ο Ηλίας Παπανικολάου τόνισε:

«Πρώτα να δούμε ότι έχουμε μια Αλβανία για να πάμε στη Μεγάλη Αλβανία. Να δούμε ότι έχουμε ένα κράτος γερό, δομημένο με σταθερή βάση, χωρίς χρέος και με λυμένα τα δημοκρατικά τους ζητήματα. Απέχουμε παρασάγγας από την Μεγάλη Αλβανία».

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Παράλληλα, ο Ηλίας Παπανικολάου, αναφέρθηκε και στο δίλημμα της Αλβανίας:

«Το πρόβλημα που ετέθη στους Αλβανούς υποψηφίους δεν είναι άλλο από την απαίτηση ουσιαστικά του Ερντογάν στη συνέντευξη του στο Top Channel, που τι είπε στους Αλβανούς ηγέτες; Να βγει όποιος θέλει, και ο Ράμα είναι φίλος μου αλλά και με τους άλλους καλά θα τα πάω, αλλά την επόμενη μέρα θα μου παραδώσετε τους γκιουλενιστές. Τελεία… παράγραφος. Αυτό τους φέρνει σε τρομερό δίλημμα, καθώς ο μπαμπάς της Αλβανίας είναι η Αμερική. Η Αλβανία υπάρχει αυτή τη στιγμή και στέκεται στα πόδια της, γιατί υπάρχουν οι ΗΠΑ. Όχι για κάποιο μεταφυσικό, υπερβατικό λόγο που δεν καταλαβαίνουμε, αλλά γιατί οι ΗΠΑ επιθυμούν μια ισορροπία στην περιοχή. Αν λοιπόν βάλεις τους Αλβανούς να σχοινοβατήσουν μεταξύ Ερντογάν και ΗΠΑ, πολύ φοβάμαι πως θα πέσουν κάτω από τη σκηνή».

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΧΑΟΣ;

Tέλος, αναφερόμενος στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν, ο αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, επεσήμανε πως «όσοι βιάζονται να χαρούν ότι έρχεται το πολιτικό τέλος του Ερντογάν, πρέπει λίγο να κοιτάξουν ποιο είναι το πολιτικό προσωπικό της Τουρκίας και τι λέει η επόμενη μέρα μετά τον Ερντογάν. Είναι μετά τον Ερντογάν το χάος; Μετά τον Ερντογάν είναι οι Κεμαλιστές, οι φανατικοί Γκρίζοι Λύκοι και κάτι αθώοι υποτίθεται ιμάμηδες που λέγονται Γκιουλέν, που παρεμπιπτόντως αυτοί ήταν οι εμπνευστές του σχεδίου ισλαμοποίησης της Αγιάς Σοφιάς. Άρα πριν ευχηθούμε το πολιτικό τέλος του Ερντογάν, πρέπει να το σκεφτούμε δυο φορές».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top