Το χαρακτηριστικό ρολόι της Τζάκι Κένεντι κι ένας πίνακάς της πουλήθηκαν σε 3 λεπτά- ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ το ποσό!

Τα στοιχεία του αγοραστή δεν έχουν αποκαλυφθεί

Το χαρακτηριστικό ρολόι της Τζάκι Κένεντι κι ένας πίνακάς

Μέσα σε μόλις 3 λεπτά πουλήθηκαν σε δημοπρασία ένα ρολόι χειρός Cartier της Τζάκι Κένεντι κι ένας πίνακας που ζωγράφισε η ίδια το 1963, για να τον χαρίσει σε κάποιον ως ευχαριστήριο δώρο. Τα δυο αυτά αντικείμενα της πιο στυλάτης Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ άγγιξαν την τιμή των 379.000 δολαρίων.

Τα 3 αυτά λεπτά που διήρκησε η δημοπρασία αυτή στη Νέα Υόρκη, ο οίκος δημοπρασιών ανέφερε ότι οι προσφορές ήταν «δυναμικές» κι ότι έγιναν και ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. Τα στοιχεία, όμως, του αγοραστή δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Επιπλέον, από τον οίκο δημοπρασιών είχαν υπολογίσει ότι τα δυο αυτά αντικείμενα θα έφταναν τις 120.000 δολάρια, ενώ χαρακτήρισαν τα αντικείμενα «δυο από τα πιο σημαντικά ιστορικά αντικείμενα που έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια από τη χρυσή εποχή της προεδρίας Κένεντι».

Το ρολόι ήταν δώρο του κουνιάδου της Τζάκι, πρίγκιπα Στάνισλας Ράτζβιλ, κι από τα αγαπημένα ρολόγια της Πρώτης Κυρίας, ενώ διακρίνεται σε πολλές φωτογραφίες της. Ο πωλητής του, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει ποσοστό των κερδών του στο Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες.

Ο πίνακας είναι μια ακουαρέλα που ζωγραφίστηκε το 1963. Ήταν ενθύμιο μιας πεζοπορίας 80 χιλιομέτρων στο Παλμ Μπιτς, που είχε οργανωθεί από τον Ράτζβιλ αλλά κι άλλους φίλους της οικογένειας Κένεντι, με στόχο την προώθηση της σωματικής υγείας.

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο της Τζάκι το 1994, πραγματοποιήθηκε μια πολύ μεγάλη δημοπρασία των προσωπικών της αντικειμένων στη Νέα Υόρκη. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 34 εκατομμύρια δολάρια, ποσό επταπλάσιο από αυτό που είχε προβλεφθεί αρχικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top