Το Λόγο του Θρόνου εκφώνησε η Ελισάβετ-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ φωτογραφίες του στέμματος και της τελετής

«Πρέπει να φέρουμε εις πέρας το Brexit»

Το Λόγο του Θρόνου εκφώνησε η Ελισάβετ-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ φωτογραφίες του στέμματος και της τελετής

Τον καθιερωμένο Λόγο του Θρόνου, δηλαδή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι (οι οποίες κατά παράδοση εκφωνούνται στον «Λόγο του Θρόνου» έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση) εκφώνησε η Βασίλισσα Ελισάβετ στο κοινοβούλιο.

Στο επίκεντρο της ομιλίας της βρέθηκε η ομαλή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κι οι νέοι νόμοι που έχουν σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τη Βρετανία για μια «ομαλή και με τάξη» αποχώρηση από την Ευρώπη.

Όπως είπε κατά την ανάγνωση των προγραματικών δηλώσεων της κυβέρνησης κατά τη έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, «προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι η διασφάλιση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας κατά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά πρώτον, πρέπει να φέρουμε εις πέρας το Brexit. Αυτό σημαίνει να επιτύχουμε μία συμφωνία η οποία θα υπηρετεί το αποτέλεσμα του περυσινού δημοψηφίσματος κατά τρόπον ώστε να εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δημόσια υποστήριξη».

Αποδυναμωμένη από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει (ακόμα) κυβερνητική συμφωνία με το DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει τη «μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση» για το Brexit συνεργαζόμενη με το κοινοβούλιο, τις αρχές των συνιστωσών του Ηνωμένου Βασιλείου, τις επιχειρήσεις και άλλους παράγοντες.

Παράλληλα, παρουσίασε το οκτώ άρθρων νομοθετικό σχέδιο για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, και έχει ως στόχο την κατάργηση του Νομοθετικού Κώδικα του 1972 ο οποίος είχε ενσωματώσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία στο βρετανικό δίκαιο και τη δημιουργία νέων ρυθμιστικών κανόνων για το εμπόριο, την μετανάστευση, την αλιεία και την γεωργία.

Ωστόσο επέλεξε να εξαιρέσει τα αμφιλεγόμενα κοινωνικά μέτρα από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνεται η πρόθεση -η οποία υπήρχε στο προεκλογικό της πρόγραμμα- κατάργησης των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία και της χρηματοδότησης της ιατρικής περίθαλψης των ηλικιωμένων προσώπων μέσω της εκποίησης περιουσιακών τους στοιχείων μετά θάνατον, που ονομάσθηκε «dementia tax».

Από τις προγραμματικές δηλώσεις εξαιρέθηκε επίσης η προεκλογική της πρόταση για την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού της αλεπούς

Να αναφέρουμε τέλος, πως αντί για τον Φίλιππο (ο οποίος νοσηλεύεται), η Βασίλισσα συνοδευόταν από τον γιο της Κάρολο, και πρίγκιπα της Ουαλίας.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top