Αποφεύχθηκε στο «παρά ένα» σύρραξη με παγκόσμιες συνέπειες

Το Ιράν επιτέθηκε στον ISIS με βαλλιστικούς πυραύλους και σήμανε συναγερμός στο Ισραήλ

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους σε θέσεις του ISIS πραγματοποίησε το Ιράν σε αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση στηνΤεχεράνη πριν από μερικές ημέρες.

Ωστόσο η Ισραηλινή αεράμυνα ήταν έτοιμη να καταρρίψει τους πυραύλους, αφού θεώρησε ότι κατευθύνονται προς  το Ισραήλ, εξέλιξη που θα έβαζε φωτιά σε όλο τον πλανήτη.

Όπως θα δείτε και στο video, αυτός είναι ο βαλλιστικός πύραυλος τύπου Emad ή Ghadr.

Έξι τέτοιου τύπου, εκτόξευσαν οι Ιρανικές δυνάμεις από την περιοχή Bakhtaran.

Οι  πύραυλοι κατέστρεψαν τις βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία, αφού διέσχισαν τον Ιρακινό εναέριο χώρο.

Στο Ισραήλ σήμανε συναγερμός, με την αεράμυνα να είναι έτοιμη  με αντιβαλλιστικούς να καταρρίψει τους πυραύλους , καθώς δεν είχαν ενημέρωση για την επιχείρηση.

Αυτό θα σήμανε γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες. Τελευταία  στιγμή όμως οι Ιρανικές δυνάμεις ενημέρωσαν το  Ισραήλ ότι ο στόχος είναι το Ισλαμικό κράτος. Η  περιοχή μυρίζει μπαρούτι μετά την κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους της Συρίας.

Οι Ρώσοι  περνούν στην αντεπίθεση προειδοποιώντας πως θα καταρρίπτεται  κάθε αεροσκάφος που πετάει στον εναέριο χώρο της Συρίας, κατηγορώντας τους Αμερικανούς ότι δεν έκαναν χρήση του διαύλου επικοινωνίας πριν καταρρίψουν το συριακό πολεμικό αεροσκάφος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top